2012. július 13., péntek

csigaház

7:40-re állítottam be az ébresztőt, mert a mellettünk táborozó reggel nyocra ígérte, hogy szedi a sátorfáját és jeleztem neki, kíváncsi vagyok, hogyan fogja összecsukni a RAPIDO típusú lakókocsiját. Fantasztikus egy szerkezet volt. Hárman lakták és felállítva el sem tudtam képzelni, hogyan lesz ebből a nagy lakókocsiból egy személygépkocsi után akasztott pótkocsi, mint egy kis csigaház. Nagy  élmény volt végignézni az összeszerelést.
Nem ijedünk meg attól, hogy péntek 13.-a van. Ráütöttem a sűlt szalonnára két tojást, a többit Emő szállította. A lizinek ma szabadnapja volt, hol sütött, hol meg egy kicsit beborult.
Áron először elment a Wifi hotspot helyre megnézni a Tüskevár 4. és 5. részét, későbben pedig a debreceni család fiúival ment billiárdozni. Egy szóval jól érezte magát. Mi sokat dumáltunk. Kapargattuk a múltat és tervezgettük a jövőt. Ebédre hamis túrós csuszát készítettünk. A tegnap kifőzött spagettit megforgattuk az apróra vágott sült szalonna zsírjában. Tettünk rá sajtkrémes tejfölt, no meg a sült szalonnát és egy egészségtelen, de finom ebédet ettünk. A debreceniek délben érzékeny búcsút vettek és elindultak vissza Magyarországra
Később rászántuk magunkat és meglátogattuk a tengert. A vízben leszólított magyarokról kiderült, hogy szörfösök. Rögtön hengot találtunk. Sok régi közös ismerős és szörfélmény. A derékpanaszaimra elmesélte, hogy több 70 év fölötti szörföst ismer. sőt, a Pszotka Edének van egy 85 éves szörfös ismerőse, akit rendszeresen támogat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése