2012. július 4., szerda

Félúton és a tenger köszöntése

3/4 7-kor ébresztett a kütyü, de akkor még szerettem volna egy kicsit aludni. Emő nálam még jobban, mert mint azt később elmondta, az  éjszaka első felében egy szemet sem tudott aludni. Lassan bekecmeregtünk a TESCO-ba fogat mosni WC-zni és a reggelihez valamit vásárolni.  Kávét csak a bistrójában kaptunk. Áron meg is kérdezte, hogy a hozott anyagból fogyaszthatunk-e a kávéhoz. Miután tőlük is rendeltünk kávét, megengedték. Emő finom szendvicseket kreált a frissen vásárolt anyagból.
Tízkor elindultunk és a letenyei határ horvát oldalán az volt a közeg első kérése, hogy mutassam meg a két forgalmi engedélyt. Rögtön a legrövidebb választ adtam: a huzikáé nincs itt, de itt van hozzá a zőld kártya. Akkor forduljunk vissza, mondta  a közeg, ellentmondást nem tűrő hangon. Ez egy darabig így ment, de a kollégái megszántak minket és azt javasolták neki, engedjen minket menni. 
Nagy kő esett le a szívemről.10 km-ként számoltuk a táv csökkenését. Az egyik parkolóban megittunk egy kávét és egy kapucsínót, de a kávés csésze olyan szép volt, hogy nem volt szívem otthagyni, mivel kiderült, hogy Emő  kávéscsészét is elfelejtett betenni a huzikába.
Útközben Csabi telefonált Emőnek, hogy nem találja a kék ingét és holnap egy állás interjúra kell mennie. Emő szabadkozott, hogy biztosan azt hitte, hogy az enyém és levitte hozzám.
Délután kettőre érkeztünk a kempingbe. Először letelepedtünk, majd gyorsan elmentünk a Billába, hogy könnyítsünk a pénztárcánkon. Vettünk egy grillcsirkét, italokat és  majdnem mindent ami kell egy görög salátához.
Visszatérve one Unicum to begin with, majd elkezdtem készíteni a görög salátát.
A felszeletelt lilahagymánál derült ki, hogy elfelejtettünk citromot hozni vagy vásárolni. Emő a megalkuvás pártján volt, nem kell az bele, én meg azt szerettem volna, ha nem kell abbahagynom a saláta készítést és kérnek valamelyik szomszédtól kölcsön egy citromot. Áron és Emő erről hallani sem akartak, ezért nekem kellett megoldanom a problémát. Legalább fél percbe tellet, amíg megjelentem egy citrommal. Nagyon finom lett a grillcsirkével, ha leszámítom, hogy az akciós feta sajt íze nem volt az igazi.
Utána végre birtokba vehettük a tengert. A Duna finom, finom, de a tenger ízével nem tudja  felvenni a versenyt. Több mint egy órát élvezkedtünk a vízben.
Este nagyon későig élvezkedtünk a nyári kemping életben, Áron is csak tíz óra után feküdt le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése