2012. július 25., szerda

reluxa

Hiába szólalt meg 3/4 7-kor mindhárom rádió, az én családom úgy aludt, mint a bunda. Reggeli után haptákban állva vártuk a hűtőszekrény szállítókat. Emő megbeszélte velük, hogy egy sovány borravaló fejében a régit rögtön vigyék is el. Megmértem Áron szobájában tönkrement reluxa főbb méreteit, mert az már annyira tömrement, hogy javíthatatlan. Hamarosan elindultunk a bányába, miközben Áront megkértem, hogy tegyen rendet a szobájában, mert lehet, hogy veszünk valamit, aminek a szereléséhez rendnek kell lennie. A bányában betolattunk a huzikába, hogy egy utolsó kirámolást és kitakarítást végezzünk a huzikában, mielőtt kölcsön adjuk Feriéknek. Útközben Emő elintézte a bankügyeit. Az alvázról lekötöztem a hosszú epoxi árbócot és felkötöztem az autó csomagtartójára. Feri nem volt bent, de a recepción leadtam a kucsokat és a papírokat.
A következő állomás az IKEA volt. Találtunk egy megfelelő méretű és elfogadható árú fa reluxát. Felmentünk az IKEA éttermébe, ahol mi mindig találunk valami finomat, ami ráadásul nem is megfizethetetlen. Nagyon finomat ebédeltünk és mint IKEA FAMILY tagok ingyen iszogattunk és kávézgattunk utána.
Hazajövet már majdnem nekiálltam szerelni a reluxát, amikot észleltem, hogy az ablaküveg külső oldala piszkos, a belső pedig még ragacsos is valószínűleg a benjámin fikusz dörzsölődött neki az ablaknak. Jobb ha előbb nekiesek egy nagy ablakpucolásnak és csak utának kezdem a reluxát szerelni. Úgy éreztem, hogy évszázados kosztól sikerül megszabadítanom az ablakot. Utána már egy gyerekjáték volt az új reluxa felszerelése. Emő egy rövid ideig gyönyörködött a munkámban, majd rájött a takarítási mánia és elkezdte a hűtőszekrényből is kidobálni, ami szerinte már arra érett volt.
Emő nekikezdett két tepsi pizza sütésének. Amiben kért abban segítettem, de a végén a pizza mégsem sikerült olyan jóra, mint ahogy azt szerettük volna.
Közben hazaérkezett Emőke. Nagyon tetszett neki az új hűtőszekrény. Egy kicsit finomítottunk a beállításán. Felszereltem a hátsó támaszkodókat, ami megakadályozza, hogy bárki közelebb tegye a falhoz, mint azt szabad és elvégeztük a vízszintezését.
Emő szabadságot kért és felment. Kettesben maradtunk Áronnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése