2012. július 27., péntek

Olimpia

Ahhoz képest, hogy reggelre beszéltük meg az indulást Dömsödre, ahhoz képest 11-re értünk oda, pedig csak a Burek-osnál álltunk meg. Rögtön nekikezdtem keresgélni Áron gyerekvitorláját. Amikor már minden megvolt, áthívtam Ferit, hogy segítsen összeállítani két szörfkészletet. Abban már az elején közös nevezőre jutottunk, hogy a Prelukból hazamentett epoxi árbócból le kell fűrszelni egy méteres darabot. A továbbiakhoz pedig szükség van egy esztergált perselyre. A megoldás örömére bekaptunk egy unicumot, azután Feri ment haza. Késöbb megjelent egy árbóc gyökkel, amiből csak ki kellene esztergálni egy kicsit. Áron átvitte Pista bácsinak a horgászbotot, amit a Dunába ejtett övé helyett vettünk, majd ott is bekaptam egy-két pálinkát, hogy jobban csússzon az ebéd.
Ebédre Emő kivadászott a mélyhűtőből négy-öt lazac szeletet és azt megsütve a krumplisalátával tálalta a kúp alatt. Utána Emővel szedelődzködtünk és kimentünk a stégre. Még nagyon jól sütött a nap és a Duna vize is fonom volt. Úsztam egy oda-visszát és utána napozás közben szundítottam egy kcsit. Bejövetelünk után Emő és Áron tollaslabdáztak a kertben.
Este megnéztük a londoni olimpia ünnepi megnyitóját. Fantasztikus, hogy a pekingi megnyitóra rá tudtak tenni egy lapáttal. Gyönyörű volt. Emő már a felénél bealudt és én is csak a magyar csapat delegációjáig tudtam fent maradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése