2012. július 26., csütörtök

lelki gyomorrontás

Egyedül ébredtem. Az utóbbi időben Emővel sülve-főve annyira együtt voltunk, hogy az is lehet, hogy ez egy kicsit megártott a kapcsolatunknak. Ha létezik olyan, hogy a lélek erőlevese, akkor biztos olyan is van, hogy a lélek gyomorrontása és most biztosan erről van szó.
Elkezdtem megpucolni a dömsödi almát és készítettem belőle három liter almalevet. Az alma husát Emő felvitte és megpróbál belőle valamilyen sütit készíteni. Áronnak megígértem, hogy ma elindulunk Dömsödre és ha sikerül elkészítenem a gyerekvitorlájához az árbócot, akkor elkezdem tanítani szörfözni. Áron rögtön a biztonsági oldalról közelítette meg a problémát. Mi van akkor, ha nagyon bemegy a szörffel a Duna közepére és nem kifelé fúj a szél? Ekkor lerajzoltam és elmagyaráztam, hogy ha megtanul a szörfön kormányozni, akkor kreuzolással (ejtsd: krajcolással) a széllel szembe is tud haladi. Az egész technikát lerajzoltam és Áron tökéletesen megértette, hogy mi az a félszél és mi a negyedszél, amivel olyan írányba megy az ember a szörffel, amerre szeretne.
Emő lejött, de főleg azért, hogy felmenjen az Internetre. Később lejött és kérte, hogy halasszuk a Dömsödre indulást reggelre, mert akkor Ő is tudna velünk jönni. Mondtam, hogy ezt  akkor Áronnal beszélje meg, mert neki már megígértem, hogy ma indulunk. Ebbe maradtunk és áttettük az indulást reggelre. Emő hozott sült csirkecombokat és hozzá krumplisalátát.
Áronnak előre megmondtam, hogy csak úgy tudunk holnap menni Dömsödre, ha ma legalább annyira összepakol a szobájában, hogy Kati néni tudjon a hétvégén takarítani.
Este lehoztuk Emőke számítógépét, mivel most, hogy visszaköltözött, talán tudna lógni az én WIFI-men. A probléma az volt,hogy a gépen Linux operációs rendszer futott ésmár azt sem tudtam megoldani,hogy lássa az USB-s WIFI kulcsot. Amikor este hazajött, megállapodtunk abban, hogy vagy kerít valakit, aki linux-ban profi, vagy levakarjuk a linuxot és feltelepítünk egy windowst.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése