2012. augusztus 19., vasárnap

a csőtörés elhárítása

Reggel azzal kezdtem, hogy meglocsoltam a paradicsomost és kértem a Béni tanácsát a víz ügyben. Javaslatára elmentem a Dömsödi Vízügy Irodájába. Ott minden zárva volt, csak a félfogadás időrendjének a táblája fogadott, de arról egy szó sem, hogy mi a teendő, ha például egész Dömsödöt elönti az jár. Béni újabb javaslatára felkerestem otthonában azt az embert, aki a vízügynél dolgozik és talán van javaslata a probléma megoldásában. Felkerestem az urat, azt mondta, hogy jön nemsokára és a helyszinen megvizsgálja a problémát. A közbenső időt azzal töltöttem, hogy készítettem a családomnak a reggelit. Szokásunkhoz híven a kúp alatt fogyasztottuk a finomságokat. A kertből szedtem hozzá olyan friss paprikát, aminek összehasinlíthatatlanul fínom az íze, bárhonnan vásárolttal szemben. Megjött az ember, felmérte a terepet és valakit hívott a telefonján, majd közölte. Sajnos a kollégám nem veszi fel a telefont, azt hiszem szabadságon van, Horvátországban nyaral, keddig zárják el a vizet és akkor visszatérhetünk a dologra. Azt a biztosítós ügyet pedig felejtse el, mert a biztosító erre nem fizet. Ha gondolja, akkor én most el tudom végezni a javítást, de csak a saját anyagaimból, a saját szerszámaimmal. Mondott is egy árat, aminek a harmadában megállapodtunk. Elment, de kérte, hogy addigra Zoli bácsi ássa ki a kerti locsoló oldaláról a csapot. Egy óra múlva visszajött, hozta a szerszámait és gyönyörű, vadi új  csapokat, összekötő elemeket és nekiállt a munkának. Azt rögtön lehetett látni, hogy szakember és nem fog kontár munkát végezni. Hamarosan végzett, kifizettem a munkát, kinyithattuk a főcsapot, volt víz. Zoli bácsi visszatemette a gödröt. Mindenki boldog volt, csak bennem maradt egy kis tüske: így működik ez az ország.
Ebédre Emő elkészítette a sóskát, én pedig Emőke segítségével kirántottam a tegnap vásárolt csirke két combját és a mellét. Ebéd után átvittük Gabikáéknak a Rokkónak szánt csontokat. Kicsit elbeszélgettünk, amit később Emőke rossz néven is vett, mert őt egyedül hagytuk a bázison. Emő és Gabika a kelleténél magasabb hőfokon politizáltak, de szerintem egyikük sem volt eléggé tárgyilagos. Feri bácsi visszakisért, hogy megnézze, hogy áll a tüzifa tartó fal az istállóban.
Késő délután még lementem egyet úszni. Mire végeztem a nagy oda-visszával, addigra Emő és Emőke is lejöttek, sőt lehozták a Sevylor gumikajakot is. Emőke túrázott is egy jót a kajakkal. Még megvártuk a stégen a naplementét, majd bejöttünk és a kúp alatt, gyertyafény mellett beszélgettünk. Megnéztük a "Büszkeség és Előitélet" c. filmet angol hanggal és magyar felirattal, hogy a brush up is menjen. Közben Emőke még kényeztetett egy unicummal és két szelet körözöttes kenyérrel, rajta kovászos uborkával és csípős paprikával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése