2012. augusztus 18., szombat

iparos keresése

Elsőnek én keltem fel. Fel is vittem a két kávét. Emőkének azért nem főztem, mert ő allergiás a kávéra. Amíg a lányok szedelődzködtek, addig én Bélával egyeztettem az új Primo-val kapcsolatos tapasztalataimat. Már kilenc is elmúlt, amikor elindultunk a piacra. Emő is megpróbált tőlem tanulva alkudni, de ő még kimondottam Anfaenger ebben a szakmában. Vettünk tojást, angol szalonnát, sóskát, meg egy egész csirkét levesnek. Emőke pont az aprólékot nem szereti a csirkelevesben, ő inkább a kifilézett színhúsra esküszik.
Visszatérve elkészítettem a reggelit. Emőkének (The apple doesn't fall far from the tree.) nem egyszerű valamit is készíteni. Miután eldöntöttük, hogy sült szalonnára ütött tükörtojást fogunk reggelizni, Emőke kérte, hogy ahol az ő tojásai sülnek ott ne legyen alatta sült szalonna. Miután igyekeztem a megrendelés szerint készíteni, megjegyezte: "ez nagyon jól néz ki, az enyém alatt is legyen sült szalonna."  Miután megreggeliztünk, befejeztem Emőnek az iReader telepítését, sőt még feltettem az első könyvet is (Thornton Wilder: Szent Lajos király hídja) a kütyüjére.
Megállapodtam Zoli bácsival a sövény lenyírására és elkezdtem felbontani és filézni a csirkét. Innen már Emőke vállalta a csirkeleves elkészítését. Ő nem tett bele a són kívűl semmilyen fűszert, így egy kicsit lite-os, de nagyon finom lett. Zoli bácsi a sövény nyírása közben meghallotta, hogy a kerti csap mellett felzubog a víz. Megállapítottuk, hogy itt cső és csaptörés esete forog fenn. Rögtön nekiálltam felhívni a lakásbiztosítót és kerestem egy számlaképes vízvezeték szerelőt. Ez egy kicsit Magyarország. A biztosító a telefonban udvariasan tájékoztattak, hogy szombaton, vasárnap és ünnepnap nem tartanak ügyfélszolgálatot, de ha meghagyom a telefonszámomat, akkor hamarosan visszahívnak, nagyon sürgős esetekben pedig keressem fel a honlapjukat. A telefonszámomat meghagytam. A honlap még udvariasabban értesített, hogy "Sajnálattal értesítjük, hogy karbantartás miatt a honlapunk augusztus 18-tól 21-ig nem üzemel". A vízvezeték szerelő keresése sem járt több sikerrel. Mindegyik szerelő csak az ünnepek utánra vállalta a hiba elhárítását, de a számlaadásról hallani sem akartak.
Ebéd után fabrikáltam egy polcot a tüzifatároló  oldalára. A naplemente előtt még úsztunk egy nagyot és szinte este nyolcig napoztunk.
Vacsorára Emő készített egy nagyon finom vaniliás krémet kalács darabokkal és darált dióval.
A zubogó vízzel nem tudtam mást kezdeni, minthogy a vödrökbe tartalékvizet engedve elzárattam a Zoli bácsival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése