2012. augusztus 20., hétfő

Duna állandóan

Csak nyolc óra után keltünk fel. Először is meglocsoltam a paradicsomot, azután elkészítettem kettőnknek a fekete kávét. Emővel közösen készítettük a reggelit, de Emőke még lustálkodott egy darabig. Megnéztük a dunai légiparádét, befejeztem és közzétettem az elmúlt napok blogját. Délelőtt kimentünk a Dunára, mert a hőséget nem lehetett
Ebédre megpucoltam néhány krumplit és Emő a tegnap megmaradt csirkelevesből készített egy tejfölös tárkonyos krumplilevest. Mindenféle maradékot megettünk hozzá, azután ismét Duna. Azért az egy minőségi különbség, hogy valaki egész héten arra készül, hogy majd a hétvégén lemegy a Balatonra valahova, esetleg kimegy a Palára vagy  egész héten ott van Dömsödön, és amikor jól esik, akkor 20 métert megy és csobban egyet a Dunában. Mi ez utóbbit tettük az utóbbi négy nap mindegyikén.
Délután még kivittem a Sevylor gumikajakot is. Most már benne volt mind a két ülés. Először Emőke tett vele egy kőrt, utána mi mentünk át vele a túlparta Emővel. Sajnos nagy hibája, hogy nincsen se kormánylapátja, de még egy hátsó uszonya sem és így nagyon lóbálja magát a vizen.
Elkezdtünk összepakolni. Még meglocsoltam a paradicsomost. Emőke összeszedte a lehullott almákat. Nehezen hagytuk el a bázist, de elhagytuk.
Amikor végre elindultunk haza, nem felejtettem el átvinni Rokkonak az összegyült csirkecsontokat, és a hűtő akkut Gabikának. Közben felhívtuk Nóra nagyit, aki jelentette, hogy Áront meghozta Norci Horányból.
Először Emőkét vittük haza, majd felmentünk Nóra nagyihoz, részben azért, hogy lássam Áront, mert már nagyon hiányzott, másrészt, hogy vigyük neki a Dömsödön hagyott szemüvegét, mert lehet, hogy Egerben hiányozna neki. Emő szerint Áron még az elmúlt hét alatt is nőtt. Nem sokáig zavartunk ott, mert vacsorázni készültek. Hazafele jövet még felkanyarodtunk  a Rácz Aladár utcába, hogy megnézzük a tüzijáték befejező részét. Itthon túrós csusza volt a vacsora, azután ágyba zuhanás, hogy kipihenjük a négynapos üdülést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése