2012. augusztus 25., szombat

Megjött a tüzifa.

Nyolc óra körül még nem volt olyan eviselhetetlen a hőség. Gyorsan kipattantunk az ágyból, meglocsoltam a paradicsomost és már indultunk is a piacra. Tojás, angol szalonna, petrezselyem, újhagyma, krumpli és paradicsom. Találtunk olyan légyfogót, amelyik letekerhető és ha igaz, akkor ragacsos papírjával fogja a legyeket. A piacról a vasudvarba mentünk zsanért venni. Otthon még mindig nem volt olyan elviselhetetlen a hőség, hogy a reggelihez be kelljen menekülni a házba.Már majdnem elkezdtünk reggelizni, amikor a tüzifás jelentkezett telefonon, hogy hozhatja-e a 10 mázsa fát. Egy óra haladékot kértünk tőle. Reggeli után gyorsan elszaladtam pénzért és nekiálltam kirakodni mindent a tüzifa helyéről az istállóban. Megjött a tüzifás és leborította a tíz mázsát. Az egyik szemem örült, hogy milyen sok a 10 mázsa, a másik szemem meg sírt, hogy mikorra fogjuk mi ezt mind behordani. Möci feltette a tárkonyos csirkelevest főni és utána nagyon sokat segített a fa behordásában. Szerintem egy óra alatt végeztünk. Utána gyönyörködtünk ugyan a farakásban, de csak a zuhany alatt tértem újra magamhoz.
Ebédhez már bemenekültünk. Beszéltem telefonon Nóra nagyival. Jól érzik magukat Áronnal Egerben, de Nóra nagyi nehezen viseli ezt a kánikulát és nagyon gondolkoznak azon, hogy mi lenne, ha nem töltenék ki a tervezett hetet és hazajönnének. Én mondtam neki, hogy abban nem reménykedjen, hogy Budapesten elviselhetőbb a hőég, mint Egerben.
Norcival is hosszan beszéltem. Ő úgy látja, hogy az orvosoknak az a véleményük, hogy nincs nagy baj és a hétvégét otthon (Horányban) tölthetik és majd hétfőn kell csak újra bemenniük a Szemklinikára. Nagyon szeretném és ebben nem vagyok egyedül, ha Jankának nem maradna semmilyen szemkárosodása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése