2012. augusztus 3., péntek

befejeztem az alma projektet

Természetesen az almákkal kezdtem a reggelt. Emő a kávéja után felszaladt Csabihoz. Egy kis pihenőre leszaladtam a MATCH-ba és vettem mindenfélét reggelire. Csak kettesben reggeliztünk Áronnal és utána folytattam az alma projektet. Úgy terveztük, hogy 10 óra körül el tudunk indulni. Közben telefonált Tamás, hogy felugrana több ügyből kifolyólag. Először is leteszteltük a hozott mikrofonját, ami kifogástalanul működött. Utána megbeszéltük, hogy mit lehet csinálni, illetve csináltatni J. Ferivel a vitorlás hágcsójának a javítására. Áron sokat segített a kocsiba cuccolásnál.
Csak egy órával később sikerült elindulnunk. Első állomás Páty. Amiket Feri csinált, azok kifogástalanok voltak. Megbeszéltük a hágcsó javításának módját és lerajzoltam és beméreteztem az esztergálandó alkatrészeket. Onnan először vissza Gazdagrétre, hogy Csabi is megkapja a megperselyezett kerékpár pedálját. Még gyorsan kivettem a hűtőből Dezső macskájának ünnepi vacsoráját és immáron valóban indulhattunk.
Az első állomás a TESCO volt. Sok mindent vásároltunk, de nem töltöttünk sok időt a vásárlással. A vége fele Emő már egy kicsit nyűgös lett és mérgelődött, hogy én az önkiszolgáló pénztárban fizettem. Amire jött egy csaj az ajánlatával, hogy újabb 1000 pont kerülhetene a TESCO kártyámra, addigra elrángatott a csaj elől, neki pedig azt mondta, hogy "minket ez nem érdekel és nem is érünk ráilyen marhaságokkal foglalkozni". Két lépessl odébb én is megkaptam a magamét: "Miért kell neked minden csajjal leállni dumálni, amikor a gyerek kint megfő a parkolóban?"
Irány Dömsöd. A Jazzy-n szól a zene, Áron közben alszik és csak egy nagy zöldségesnél állunk meg az 51-esen, majd a Burek pékségnél Kiskunlacházán.
Kipakolunk a jó hűvös házban (15 fokkal hidegebb van bent, mint kint). Összepróbálom a szörf gyökeit a Feri gyártotta adapterekkel, szuperül passzolnak. Bekapunk egy unicumot. Emő feltálalja a frissen vásárolt és még meleg grillcsirkét, savanyút és sört. Áron nem tart velünk, mert a Bureknél evett egy kisméretű pizzát, inkább vette a cuccait és elment horgászni. Később mi is utánamentünk,  de hagytuk horgászni és kértük az engedélyét, hogy elmehessünk Laci bácsiékhoz. Talán egy órát töltöttünk náluk, kellemesen elbeszélgettünk, szőlő, mogyoró, pogácsa és bor, majd mire hazaértünk, már Áron is otthon volt. Áron és Emő fent megnéztek egy Bad Spencer filmet, én meg sakkoztam, blogoltam és söröztem lent, miközben ránk esteledett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése