2012. augusztus 12., vasárnap

Katinkáék cukrászdája

Reggel hétkor kipattantam az ágyból. Fürdőszoba után először meglocsoltam a paradicsomokat, majd kigurultam, mert nem volt reggelire kenyér. Nagyon megörültem, hogy a Dabi Vegyesbolt vasárnap is nyitva van. Vettem egy egész kárpát kenyeret, párizsit, sajtot és már tűztem is vissza készíteni a reggelit. Mire a Nóra nagyi és a fiúk felébredtek, már csak válogatni kellett, hogy ki mit kér reggelire és már hordhatták is ki a cuccost. Egyszerű volt a dolgom, mert ahányan voltunk, annyi félét rendeltek.
Reggeli után áthívtam Feri bácsit és a Józsit, hogy elmondjam nekik, hogyan képzelem kialakítani a tüzifa baloldali tartó falát az istállóban.  Teljesen egyet értettek az elképzelésemmel és ez nagy lökést adott a munkámnak. Közben megbeszéltük, hogy mit lehetne tenni a gyümölcstolvajok ellen, mert a Zsoltinak most két egymás utáni napon dézsmálták meg a gyümölcsfáit. Nóra nagyi kint ült a kerben és olvasott, amikor elvitték az összes félig érett körtét Zsolti fáiról.
Ebédre megmelegítettem az Andrásék főzte dogi bag-et, de csak a nagyi meg én ettük egy kis hozzá főzött krumplival. Áron nem kért belőle, mert szerinte oda volt égetve. Neki a csirkeleves sem ízlett, ezért azt már nem is tettük el a hűtőbe. Szerintem túl sokat reggeliztek és csak a nagyi siettetésére kezdtük el időben az ebédet.
Ebéd után befejeztem a tüzifa tároló bal támaszát, közben a fiúk tettek egy sétát a nagyival, majd csapatostól kimentünk úszni. Áron és Artúr is bejöttek a vízbe, pedig az meglehetősen hűvös volt. Az idő is hűvösre fordult, ezért úszás után kellett venni egy forró zuhanyt. Amikor már mindenki kipihente a  nap fáradalmait, átgurultunk Kiskunlacházára és Katinkáékhoz. Mi két kávét rendeltünk, a gyerekek pedig egy-egy fagylaltot. Vettünk még egy kiló lakodalmas süteményt és mentünk vissza Dömsödre.
Vacsorára is mindenki mást és mást rendelt. Még bekapcsoltuk a TV-t, hogy láthassuk az olimpia utolsó napját, azután lefeküdtünk. Én az ágyból még felhívtam Emőt, de nem tudtunk zavartalanul beszélgetni, mert az Emőke Skype-járól folyt a beszélgetés. Közben a Béla is hívott, hogy töltsem le, amit a Dropboxba feltett. Sokáig próbálkoztam az új Primo telepítésével, azután feladtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése