2012. augusztus 21., kedd

Janka szeme nem akar javulni

Még aludtam, amikor Emő felkelt és bement a munkahelyére. Felhívtam Nóra nagyit, hogy elmondjam, megnéztem a Bp. - Eger autóbusz járatot és amelyik nekik jó lenne, az a Népstadion melletti buszvégállomásról indul. Panaszkodott, hogy ma nem érzi jól magát, ezért valószínűleg csak holnap indulnak.
Javasoltan még neki, hogy ha úgy gondolja, hogy az neki úgy kényelmesebb, akkor hívja fel a Tamást taxi ügyben. Végül úgy döntött Nóra nagyi, hogy mégis ma indulnak.
Felhívtam Norcit, de nem tudott megnyugtatni Janka szem bántalmával kapcsolatban.
Elkezdtem felhordani a cuccokat az autóból és reggeli után intéztem a banki ügyeimet. Nem szívesen nyitom ki a postaládámat, mert kevés benne az önzetlen jókívánság és sok benne a befizetendő csekk. Feladtam az ajánlott levelet a Végehajtó irodának Szilviával szembeni követeléssel kapcsolatban.
Ebéd helyett elindultam a bányába és vittem a huzika kapaszkodóját. A felszereléshez kértem az Ignáctól egy akkus fúrógépet. Az előkészület, a méricskélés, hogy biztosan jó helyre kerüljön, szinte tovább tartott, mint maga a szerelés. Szerintem nagyon jóra sikerült. Alig várom, hogy Emőnek eldicsekedhessek vele. Hívott is, de akkor már kész voltam a szereléssel és indultam a TESCO-ba. Mindent megkaptam, amire szükségünk volt. Egyedül kültéri fehér festéket nem találtam, amivel a kúpnak a tartóoszlopait szeretném lefesteni. Még gyorsan lemosattam az autót és hatra már haza is értem.
A hőség csak úgy viselhető el, ha néha lezuhanyozom. Este tartottunk egy angol órát az aktív és a passzív mondatokat elemeztük. Emőnek kimondottan jó nyelvérzéke van, nagy kár lenne, ha ezt nem használná ki. Felhítvtam Nóra nagyit. Minden klappolt az utazásukkal és jól érzik magukat. Éjfél fele, bár Emő már szívesen aludt volna, rendeztem egy ünnepélyes lazac vacsorát. Finom paradicsomsaláta volt mellé és az asztalt Unicum, Rozé és gyertyafény díszítette. Ezerrel megy a kényeztetés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése