2012. szeptember 15., szombat

a lecke megy a legnehezebben

Hűvösre ébredtünk, de a szigetelés olyan jól funkcionál, hogy a fűtés csak nem akar bekapcsolni, mert még mindig 22 fok van a lakásban. Először online elintéztem az átutalt pénz lekötését az AXA bankban. Áront sikerült leválasztanom a számítógépről és elindultunk a piacra. Emő nem tudott jönni Dömsödre, ezért a vásárlási fantáziánkkal híjján voltunk. Csak krumplit, tojást, és sütni való szalonnát vettünk. A reggeli is visszafogott volt. Áron nem kért bundáskenyeret és inkább a müzlire koncentrált. Befejezve a reggelit még nem volt kedve hozzákezdeni a leckéjének, helyette inkább olvasni kezdett. Gondoltam, nem eröltetem a dolgot és én is leáztatok egy nagyobb adag bélyeget.
Délben odakünn 15 fok volt, ami kikényszerítette, hogy begyújtsak a cserépkályhába. Itt Dömsödön úgy fejeződik ki a meterológiai évszakváltás, hogy a piszkavasat és a facsipeszt be kell hozni a kúp alatt lévő hússütő helyről a cserépkályhához.
Nagy nehezen sikerült az íróasztalához ültetnem Áront és rábeszélnem, hogy kezdjen a leckéjéhez.
Közben megjött M. Marika és a fia. Osszeszedtek egy nagy rekesz almát a kertből. Áron is meg én is segítettünk a szedésben.
Későn ebédeltünk és dacolva azzal, hogy a nyárnak vége, igazi nyári kaját, lecsót készítettem és azt is kint a kúp alatt fogyasztottuk el. Emőt hívtam telefonon, irigykedve hallgatta, hogy mi lecsót eszünk. Még éppen maradt egy adag, hogy neki is vigyünk.
Lefestettem a középső oszlopot a kúp alatt. Már éppen befejeztem, amikor átjött Béni, hogy megnézze, hogyan végeztem el a kis ablakok triplánozását. Mondtam is neki, szilárd elhatározásom, hogy a nagyobb méretű ablakoknál is folytassam, mert még mindig nem vagyok kibékülve a téli fűtés költségekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése