2012. szeptember 30., vasárnap

triplánozás

Reggel sokáig aludtunk. Felvittem a kávét a királynőnek, majd elkezdtem készíteni a reggelit.
Áron és Emő elmentek biciklizni és csak délre tértek haza. Felhívtam az üvegest. Sürgetésnek vélte a hívásomat, de megígérte, hogy miután a megadott méretek alapján levágta az üveget, visszahív.
Igy is történ. Gyorsan elmentem pénzért és kivettem a falból legalább annyit, hogy elég legyen az üvegre, meg este Kati néninek. Egy kicsit utánaszámoltam, hogy ez a fél ablakszárny triplánozása a macerás melón kívül majdnem 5000,. forintba került. Vajjon mennyi idő kell ahhoz, hogy ez hőszigetelésben megtérüljön.
Emő azt mondta, hogy ennek a másik szárnyát még triplánozzam be, auztán tartsak egy kis szünetet.
Amíg én barkácsoltam az ablakot, addig Möci nagyon finom ebédet rettyintett. Volt abban sült csirkeszárny és maradék lazac sóskával és sztrapacskával, utána pedig diós palacsinta vaníilia puddinggal és fahéjas almával. Egyszerűen degeszre zabáltuk magunkat.
Én még befejeztem az egyik fiók legyártását az istállóban lévő konyhaszekrénybe és beszereltem a nagyedik kapupánt csavart az éléskamra italtarójába.
Befejeződött a gyönyörű hétvége. Miközben mindannyian csomagoltunk Möci még osztotta a parancsokat, hogy ki és miket rakjon a helyére. 1/2 7 is elmúlt, mire indulhattunk. Közös megegyezéssel nem álltunk meg a Bureknél, így 3/4 8-kor Áron már állhatott a zuhany alá, hogy hajat mosson.
Este körbenéztünk a csatornákon, de a műsor vagy Emőnek nem tetszett, vagy nekem, ezért hamar elzártuk a TV-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése