2012. szeptember 1., szombat

lehet, hogy vége a nyárnak?

Reggel mire felkeltem, Áron már javában számítógépezett. A paradicsomos meglocsolásával kezdtem. Nekem egyedül kellett mennem a piacra, mert Emő még szeretett volna egy kicsit lustálkodni, Áron pedig azt mondta, hogy ő azért nem jön velem, hogy Emőnek tudjon kávét főzni. A piacon hiányolták is a kis családom. A piacozáshoz előbb ki kell venni a falból némi készpénzt, de ez sem volt egyszerű, mert az egyik ATM tök süket volt. Vettem két doboz tojást, sütni való szalonnát és néhány csirke far hátat, valamint sziveket.és egy nagy tejfölt. Felhívtam O. Laci bácsit, hogy mikor tudna eljönni, felszerelni az alsó WC-ben az új radiátort. Mire hazaértem ő már fel is mérte a terepet és megbeszélte Emővel, hogy holnap reggel nyolckor kezdi a munkát. Emő és Áron lassan már lázadoznak a feszített tempó miatt, amit én diktálok. Ők észre sem veszik, hogy már megint készül a terülj-terülj asztalkám reggeli. Bár egy kissé lehült a levegő, de azért makacs módon a kúp alatt reggelizünk.
Reggeli után Áronnal indultunk a fodrászatba. Áronnal közelharcot kellett vívnom, hogy az évnyitóra rendezett frizurával érkezzen.
Zoli bácsi összegereblyézte a lehullott almákat és szépen lenyírta a füvet.
Hazajövet levagdostam egy adag bélyeget és be is tettem áztatóba. Meglátogattam Pista bácsit. Bekaptam nála két felest, átvittem neki egy nagy szatyor almát és hoztam tőle sok-sok szőlőt.
Ebédre megfőztem a zöldséges csirkelevest, ami ez alkalommal nagyon finomra sikerült. Emő még egy második fogást is tálalt magának, a tegnapi grillezett csirkemellből és a maradék görög salátából. Emő próbált dolgozni, de mint mondta, nem sok sikerrel, mert nem tud tőlünk koncentrálni. Hűvös nap volt, ezért nem is eröltettem, hogy bemártózzunk a Dunába. Áront hagytam, hogy egy kicsit számítógépezzen én pedig átvittem a csontokat a Rokkónak. Rokkó nagy táncot járt amikor észlelte, hogy jövök. Megnéztem Gabika felturbózott gépét és a Ferivel jöttem vissza. Megnézte a gyönyörűen berámolt tüzifát, ittunk egy sört és beszélgettünk egy sort.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése