2012. szeptember 27., csütörtök

Réka kiállítása

Reggel még nyolc előtt bevittem az iskolába Áronnak a német könyvét. Az előcsarnokban összefutottam Ági nénivel, aki közölte a rossz hírt, hogy Áronnak már magyarból is van két darab egyese.
Visszajövet megreggeliztem és csak utána próbálkoztam megint a mobil MasterCard-dal feltölteni Nóra nagyi prepaid kártyáját. Ezúttal sikeres volt a tranzakció.
Amikor Emőt felhívtam, akkor még csak a buszon volt, mert amikor hajnalban felment, még bealudt és utána nem ébredt fel időben.
Emőkével együtt indultunk a brushupra. Mind a három, a 153-as, a 18-as és a 4-es pont akkor indult, amikor odaértünk, így azután bő negyedórával korábban érkeztünk. Hazafele már nem volt ilyen knapp a rendszer. Mire hazaértem, Emő éppen elkapta Áront. Emő fölment készülődni, mi meg átmentünk elhozni Bálinttól átvett 24-es biciklijét. Áron nagyon fel volt dobva az új bringától. Ettől függetlenül ma büntiben van a tegnapi beírás és a két magyar egyes miatt, de csak annyira, hogy nem mehet fel az Ilihez és mi sem visszük a Réka vernisszázsára.
Már hét előtt beértünk a Labor Galériába, de egy rövidet sétáltunk még a belváros felújított negyedében. Még tart a nyári idegenforgalmi szezon. Étterem étterem hátán. Itt nem érződnek a gazdasági megszorítások.
A kiállítás engem nem tudott neggyőzni. A videó installációk öncélúaknak tűntek. Találkoztunk kis Tamással és feleségével, aki a terhessége utolsó hetében jár és nagyon szépek így együtt. Velük egyébként egy másik kiállításon is összefutottunk még este. A hosszú belvárosi séta után a Fat Mo-ban kötöttünk ki, de már az sem volt a régi. Bekaptunk egy adag Bufalloi csirkeszárnyat valamilyen szósszal, sültkrumplival, de megígértem Emőnek, hogy a szülinapján ennél sokkal finomabbat fogok készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése