2012. szeptember 8., szombat

leckefüzet

Mire felébredtem Áron már lent volt és bekapcsolta a Notebookot. Lemenve emlékeztettem arra a kérésemre, hogy ha reggel korábban kel fel, akkor először a leckéjével foglalkozzon. Közölte, hogy így is tett és először a német házi feladatot írta meg. Amíg Áron öltözött, addig megigazítottam a paradicsomokat, mert volt közöttük olyan, amelyik már kinőtte a két méteres karóját.
Gyorsan elindultunk a piacra.  áron finoman emlékeztetett, hogy már ötödikes és így a heti zsebpénze már nem 400.-, hanem 500.- forint.
A reggeli készítése közben még a számítógép előtt ült, de utána már együtt pucoltuk meg a zöldbabot. Délelőtt én bélyegeztem, lefestettem a kúp egyik oszlopát, de most már fedő réteggel, Áron pedig olvasta a Tükörváros titká-t. Hiába kezdtem el időben az ebéd készítését, Áron még fél háromkor sem volt éhes és bár megterített a kúp alatt, azt javasolta, hogy csak háromkor ebédeljünk.
Így is lett. Nagyon finom zöldbabfőzeléket tálaltam fel sült oldalassal.
Ebéd után átjött Feri bácsi. Ekkor ultimátumot jelentettem be Áronnak: Egy óra múlva megnézem a házi feladatát. Átkisértem Feri bácsit, vittem Rokkónak csontot és amikor visszajöttem rossz eredmény fogadott. Áronnak nincs leckefüzete és még csak egy papírra sincs felírva, hogy mi a házi feladat. Németből állítólag 9 szóról kell tudni, hogy azokat hol lehet kapni. Matekből három számot kell kerekíteni, ami csúnya és hibás lett, töriből pedig el kellett olvasni egy oldalt és annak a lényegét tudni, de nem tudta. Kértem, hogy emailben tudakozódjon az osztálytársaitól, hogy mi a házi feladat. Áron elküldte az emaileket és most várakozó álláspontra helyezkedett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése