2012. december 7., péntek

A Dominó lejárt

Möci kelt a legkorábban, mert neki le kellett mennie az orvosiba a szokásos labor végett. Áron az utolsó percben indult el az iskolába, mert váratlanul úgy döntött, hogy még reggelizik. Ez a nap rosszul kezdődik, mert szerintem biztosan el fog késni. A folytatás sem tűnik jónak. Próbáltam bekapcsolni mobiltelefonon a Dömsödi Fűtést, de a szerkezet nem veszi fel. Lassan kezd derengeni, hogy a benne lévő SIM kártya valószínűleg lejárt. Be kellene fizetni rá a minimális csomagot 1500.- forintot, de erre most nincs idő, mert indulnunk kell. Möci a munkába, én pedig a 2 GB CF kártyáért a Bemutató terembe. A buszról felhívtuk Bélát és klrtem, hogy töltse fel a SIM kártyánkat legalább 1500.- forinttal és utána küldjön egy SMS-t. Pár percen belül jött két SMS. Az egyik Bélától, a másik maga a Dömsödi Fűtéstől, hogy a kártya feltöltve. Megint megpróbáltam bekapcsolni a fűtést és így már elsőre sikerült. Emőtől a Ferencziek terén búcsúztam és én mentem tovább.
A Bemutató Terem, ahol On line rendeltem meg a CF kártyát, közel a Baross térhez volt és az egész üzlet kellemes benyomást tett rám. A CF memória kártya átvétele szervezetten, simán ment. Onnan trollyval mentem Sanyiikához, de hiába, mert nem volt otthon. Hagytam neki névkártyán egy rövid üzenetet, de nem bíztam benne, hogy erre keresni fog. Sanyika 1-2 évvel idősebb nálam. Tizenöt évet tölltöttünk együtt közös munkahelyen, de idős korára nagyon zárkózott lett.
Hazatérve felhoztam a nyugger kaját és a levest meg is ettem belőle. Az új CBA-ból beszereztem egy nagy adag kocsonyára valót.
Amikor Áron és Möci hazaértek, bepakoltunk az autóba és indulás Dömsödre. Azt beszéltük meg, hogy ezalkalommal nem megyünk a TESCO-ba, mert szinte mindenünk megvan. Áron egész úton az ördöglakatjával játszott.Tankolni meg kellett állnunk, bár még félig volt a tank, de ma volt (december 7.) a literenként - 10.- Ft kuponunk utolsó beválthatósági napja a Shell kútnál. Igen ám, de ott meg adtak egy ma még veáltható 500.- Forintos TESCO utalványt, amit 5000.- forint feletti vásárlásnál lehet beváltani. Meg vagyunk mi áldva ezzel a konzumáló társadalommal és annak mézes madzagjaival. Szigethalomnál gyorsan beugrottunk a TESCO-ba. Möcinek nem jelent nagy problámát 5000.- forintot öt perc alatt elkölteni és már indulhattunk is tovább.
A bázison, hála Bélának, nagyon jó meleg fogadott.
Rögtön nekiálltam a kocsonya főzésnek. Közben vacsoráztunk és szaunáztunk, majd nyugovóra tértünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése