2012. december 4., kedd

készülődés Norciékra

Végre rendesen kialudtam magam. Emő meghagyta, hogy vigyázzunk a tisztaságra, legalább amíg Norciék megérkeznek.

Azt írtam a lánynak, hogy:
"Nagyon sajnálnám, ha nem aludnátok itt. A torta megmaradt részét túl kicsinek találtuk, ezért tegnap este sütöttünk egy új tortát. Vacsinak pedig vettem lazacot, csak hogy csábítsalak. Áron ma elkésett az iskolából egy picit, mert reggel még rendet csinált a szobájában, hogy ha jöttök, ne ájuljatok el a rumlitól. Emő úgy tervezte, hogy lehozza az új ágyneműt, hogy felhúzza és ha én fent alszom az ötödiken, akkor ti jól elfértek itt a hálóban. Ma még hazatelefonált , hogy vegyek egy műanyag kádat Janka fürdetéséhez. Egy szó. mint száz, nagyon várunk."

Erre megkegyelmezett írt egy pár sort, hogy fürdőkádra nincsen szükség, majd a nagy kádban fürdik Áronnal együtt, csak az ágy egyik oldalát barikádozzam el, hogy Janka le ne essen. Délután még felhívott minket. Áronnal beszélt és holnap hat körül jönnek. 
A nyugger kajáért egy kicsit kellett vívnom, mert Emőke elfelejtette ideadni az üres ételhordóját.

Délután háromra jöttek az ikrek a német gyakorlásra. Jó hangulatú óra volt, simán ment mert Áron nem volt még itthon. Az óra után elővettük Áron egyik új logikai játékát, amiben Bálint fölényesen megvert minket (Olivért és engem).

Amikor Áron megjött az egyéni sakkversenyről, rögtön eldicsekedett a negyedik helyezésével. A hét partiból  négyet megnyert. Az egyiket szívesen meg is mutatta volna, de hirtelen nem találtuk a táblát.

Már majdnem elkezdtem a nagy tál megtisztított lazac fűszerezését mustárral és kaporral, amikor megjött Emőke és Emő. Megörülve a hóesésnek lementünk egyet hógolyózni. Ahogy lejjebb sétáltunk Gazdagréten, találkoztunk Zéténnyel és Csanáddal. Azután kettéváltak útjaink. Áron ott maradt Csaniékkal, mi meg kerültünk egy nagyot, végül fél nyolcra értünk haza. A család megrendelte a ma esti vacsorát, mondván, ne fáradjak azzal, hogy az összes lazacot mélyhűtésre előkészítem, hanem egy kis részét most süssem meg. Emő készített hozzá köretnek hagymás krumplit. Csabit is meghívtuk vacsorára, de mire megérkezett, a kaja nagy része elfogyott, így neki be kellett érnie tejjel és banánnal, amiből ő turmixot készít.
Emő felhívta Nóra nagyit, hogy a holnapi teniszedzés és Áronnak a Maros utcai alvása elmarad, részint azért, mert holnap lesz a csapat sakkverseny, amiben Áron is szerepel és utána jönnek Norciék. Egyúttal meghívta Nóra nagyit is este fél hatra.

Manna (Emőke kiscicája) Áronnal aludt.

1 megjegyzés: