2012. december 20., csütörtök

Manna nálunk éjszakázik

Áronnak ma még van iskolája. Igaz, hogy már csak karácsonyi buli, de van. Fel is keltette Emőt, hogy segítsen becsomagolni a tegnap megsütött diós süteményt, amit az osztálytársaknak szeretne bevinni.
Megreggeliztünk és utána elkezdtem a dió pucolást, mert a hétvégi diós torta sütéséhez még csak a fele adag dió volt megpucolva.
Még egy utolsó nagyobb feladatom volt: a második függönyszárnyra az akasztó horgok felvarrása. Ez egy elég sziszifuszi munka, de közben nézhettem az EuroNews-t. Még csak félig lettem készen vele, amikor Emő lejött és egy bő órát angoloztunk. Az egyik füzetét ugyan nem hozta, de majd beírok az üzenőjébe.

Az utolsó pillanatban hoztam fel a két nyugger kaját, de meg se néztem, mert a hűtőszekrény is tele volt tegnapi maradékokkal. Ebédre a lecsóból ettem.

Délután tovább rendezgettem a Budapest Bank kártyájának aktiválását és végleges formájában felszereltem a függönyt.

Este Áronnal megettük a krumplis tészta utolsó maradékát. Amikor Emő lejött, jött vele Csabi is és ketten nekiálltunk a konyhaszekrény szoklijának a javításához. Csabi nagyon gyakorlott ilyen bútorok összeszerelésében és rögtön kiderítette, hogy mi lehet a hiba. Mire megjött Emőke, mi már túl voltunk az unicumon és megittunk egy-egy pohár sört is.

Emőke áthozta Manna cicát, azzal, hogy majd reggel korán jön érte. Használati utasításként azt javasolta, hogy Áron szoba ajtaját és a mi hálószobánkat zárjuk be, hogy Manna ne mehessen fel az ágyra. Villanyoltás után azt hallottuk, hogy Manna átrendezi a nappali szobát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése