2012. december 19., szerda

Adventi ünnepség

Möci úgy indult el reggel, hogy meghagyta, estére készítsek egy nagy lábas lecsót. Való igaz, hogy minden összetevő oda volt készítve az asztalra. Reggeli után elindultam a Rudasba. Ott találkoztam Lacival és az egész délelőttöt a gőzben, a jéghideg kádban, meg a meleg vizes medencékben töltöttük. Jót dumáltunk a világ dolgairól. Hazajövet lementem Emőkével a nyugger kajáért és neki is láttam az ebédnek. Utána mát teli hassal könnyebben álltam neki a nagy lábas lecsó készítésének. Amikor elkészült elindultam a Budapest Bankba, hogy rendezzem az új számla Internet hozzáférését. Az ügyintéző szokatlanul kedves volt. Nem is értem, hogy a többi miért nem ilyen?
Mire hazaértem már Emő is itthon volt. Mind a ketten készülődtünk, hogy megnézzük Áront és a többieket, hogyan szerepelnek a karácsonyi műsoros ünnepségen. Emő előírta, hogy mit vegyek fel és öt előtt pár perccel már indultunk is. Vittem a fényképezőgépet, hátha meg tudok örökíteni egyet, s mást a műsorból és főleg Áronból. A gyerekek nagyon kedvesek voltak, de meg kell, hogy mondjam, hogy az énekkarosok kivételével majdnem mindenki hamisan énekelt. Máskülönben bensőséges karácsonyi hangulat volt. Kár, hogy a rövid színpadi daraboknál a tanítónénik csupán arra törekedtek, hogy a gyerekek tudják a szöveget. Nekem hiányzott némi rendezői instrukció, az előadás módját illetően. Majd jövő ilyenkorra felajánlom a segítségemet. A műsort felkonferáló kislány például nem tudta, hogy magyarul az, amit ő F majornak olvasott fel,  egyszerűen F-dúr szonáta.
Amikor hazajöttünk, még beugrottunk a CBA-ba egy nagy palack sörért, majd itthon nekiestünk a lecsónak. Csabiékat nem tudtuk lecsábítani, mert ők rántott camembert készítettek, de ehhez Emő még vitt fel zsemlemorzsát.
Emő és Áron este még nekiálltak sütni egy nagy tepsi diós süteményt, a holnapi osztálykarácsony ünnepre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése