2012. december 11., kedd

lazacsütés vendégségben

Hazaérkezéskor az egyik napelemmel foglalkozó cég akciós árajánlata fogadott. Azt írták, hogy ajánlatk december 31-ig érvényes. Ellenajánlatomra, amelyik  100.000.- forinttal alacsonyabb, én is azt írtam, hogy csak december 31-ig érvényes.

Kora délután jöttek az ikrek német gyakorlásra. Az óra jó volt és a  németezés nagy Digit csatával folytatódott.

Délután rákérdeztem S. Lacinál, hogy mi a helyzet a kedd esti vacsorával. Közölte, hogy mára nem készültek kajával és Fruzsina is nagyon fáradt, sőt rossz a kedve. Lacival megbeszéltem, hogy nem azért mennénk, hogy náluk van ingyen vacsora, hanem azért, hogy visszavigyük a Nikon szettet és egy kicsit beszélgessünk. Ok, akkor nagy szeretettel várnak. Na erre felhívtam külön a Fruzsinát is, hogy mit szólna ahhoz, ha vinnénk lazacot, almát, hagymát és elkészíteném nekik a már oly sokszor ígért lazac sültet hagymás almával. Ennek nagyon megörült és mi ehhez igazodva készültünk.
Áron felment Ilihez és megígérte, hogy reggel negyed nyolcra lejön.
Amikor odaértünk, rögtön nekikezdtem a sütés-főzésnek. Közben felhívtuk Tamást, hogy ő is jöjjön.
A vacsora nagyon finom volt, még Lacinak is ízlett, pedig az ő gasztronómiai kutúrája a sült sertés féleségeknél elakadt. Sajnos unicummal nem tudtam emelni a vacsora színvonalát, mert hazafele is nekem kellett vezetni.
Möci és Laci elkezdtek üzletelni a S. Tamás fényképezőgépéről. Később elmesélték a konfliktus helyzetet Zoli körül. Elég sokáig maradtunk, de alapvetően jól éreztük magunkat. Elindulás előtt még segédkeztünk a könyvek selejtezésében és hazavittünk néhány kedvünkre való könyvet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése