2012. december 31., hétfő

utsó nap az évből

Csak nyolc után ébredeztünk, Áron pedig még akkor sem. Reggelire a megszáradt tigriskenyérből próbáltam bundáskenyeret varázsolni. Hozzá sült szalonnát és a tegnap elkészített salátát ettük, majd tejeskávét.
Csak fél tízre tudtuk úgy-ahogy összeszedni magunkat, hogy elindulhassunk Ellihez Pátyra. Áron kutyázott, minket pedig Elli pedikürözött. Ellinek vittünk karácsonyra smaragdfa magot. Kérdeztem, hogy hány smaragdfa férne el a telken. Azt mondta maximum kettő. Akkor adok 30 magot. Van még olyan barátod, aki el tudna ültetni? Van, mondta. Akkor adok még harmincat. Feri nem volt otthon, de a szivattyú ott volt számunkra összekészítve.
Hazafele benéztünk a Száki mestrehez, de nem volt otthon. Szemben beültünk egy kapucsinóra, kávéra és krémesre. Onnan már csak az Auchanba mentünk, hogy az útra felkészüljünk. Ott Emő meg én ettünk egy sült csirkecombot és egy sült kolbászt mustárral. Áron nem evett, mert ragaszkodott hozzá, hogy ő majd a Rustico.ban fog enni egy pizzát. Onnan már csak a Shell automosóba mentünk, mert a Scenic elviselhetetlenül koszos volt.
Sajnos a pizzázó ma éppen zárva volt, ezért inkáb otthon nekiláttunk a hagymás alma és a lazac sütésének. Amíg a vacsi készült elültettem újabb három nagy tejfölös pohárba a fa magot. Ha ezek mind megerednének, akkor már egy kisebb erdőre való palántánk lenne. Áthívtuk Emőkét is vacsizni és így négy főre tálaltunk. Ez olyan se ebéd, se vacsora nem volt, hanem inkább valami a kettő között.
Utána átmentünk Hassanékhoz, de már csak hárman, hogy Boldog Újévet kívánjunk. Vittünk nekik is smaragdfa magot. Áron fent játszott a gyerekekkel, mi meg lent jót dumáltunk, miközben finom magokat és keleti édességeket ettünk.
Itthon még vacsoráztunk egy kicsit. Emő felment Csabihoz, hogy neki is BUÉK-ot kívánjon, de ő a tegnap esti ivászat miatt nem volt ünneplő kedvében.
Felbontottunk egy üveg pezsgőt és a TV előtt ülve öregesen vártuk az éjfélt. A TV műsorok felejthetőek voltak. Csupa fiókból előhúzott 20-30 éves felvételről látszott, hogy a TV műsorkészítés is pénzszűkében áll. Az éjféli koccintásból Áron sem szeretett volna kimaradni, de én tudtam, hogy ennek holnap böjtje lesz. Azt kívántuk egymásnak, hogy a 2013-as év se legyen rosszabb, mint a 2012-es volt. Möci már éjfél után lefeküdt. Én még megvártam egy filmnek a végét és utána én is csatlakoztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése