2013. április 5., péntek

A matek füzet betelt

Számomra csak reggel derült ki, hogy Áron nem tudta átmásolni a matek leckét a matek füzetébe, mert az betelt.  Ezt már tegnap is tudta, hiszen azért nem abba írta meg a házi feladatát. Csak halkan kérdeztem meg, hogy akkor a kétórás játék helyett Márkkal, miért nem a füzet beszerzéssel foglalkozott? Már hangoskodni se volt kedvem, annyira elszomorított Áron nemtörődömsége a sulival.
Reggeli után hallgatom Béla felvett telefonbeszélgetését Dr. Nagy Zsuzsával, miszerint nem is olyan egyszerű a Sincumárról való átállás, még öt napra sem.
Áront megkértem, hogy a WC-ből húzza ki a huzika  akkuját az erkélyre. Ha jobban leszek rákapcsolom a töltőt.
Már egyedül készítettem magamnak a reggelit, de még mindig csak rövid időkre kelek fel és azt is óvatosan teszem.
A szürke ötven árnyalatát olvasom, de nem tartom egy értékes műnek. Lehet, hogy a New York Times szerint #1 Bestseller és valóban nehéz letenni, mégis silány. Sajnos ezt eszik az emberek. A csaj több mint 100 oldalon várja és készül rá, hogy megdugják, de azt sem szerelemből teszi, hanem valamilyen túlfűtött erotikus kiváncsiságból.

Tibcsi hívott, hogy lassan itt az ideje egy találkozónak. Örültem a hívásának és meg is beszéltem vele, hogy jó lenne, ha akkor jönnének, amikor már jobb az idő. A tetőn is csak akkor fognak dolgozni a napelemesek.

Emőke átjött, hogy lemenjen a patikába az astrixért, de mondtam neki, hogy az a vonal egyelőre lefújva. Keresett a mélyhűtőnkben valamilyen csirkeféleséget, hogy készítsek belőle pörköltöt a tésztához, de nem talált és inkább hozott át fagyasztott csirkemellet. Ilit megkértem, hogy dobjon le egy voroshagymát, mert porkoltot szeretnék készíteni.

Möci hívott Mályiból. Elmesélte az élményeit, én pedig azt, hogy milyen problémák voltak reggel Áronnal. Kérte, hogy legyek vele halkan, de nagyon határozott és következetes.

Áron korábban jött haza, mint azt ígérte. Vett új matekfüzetet is és örömmel újságolta, hogy nem volt semmi probléma a betelt miatt. Rögtön nekiálltunk a németnek egy neki is tetsző online módon. A teszt siralmas volt ezért kiadtam a megtanulni való feladatsort.

Pihenés gyanánt megkértem, hozzon a patikából deszt. vizet az akkuba és valamilyen finom kenyeret a vacsoránkhoz. Nevetségesen hangzik, de Áront elhajtották a patikából, mert még nincs 14 éves. Meg is értem őket, mivel a desztillált víz méregtartalma magas és sokféle drogot is tartalmaz. :-)

Áron végül nem a tejfölös csirkemell pörköltre szavazott főtt tésztával, hanem a francia hagymalevesre krutonnal. Bár a kruton már jó régi, de azért finom volt.

Tamással is beszéltem. Pipa volt amiért átutaltam a taxiztatást. Kértem, hogy próbáljon szervezni nekem egy MR időpontot.



























á

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése