2013. április 28., vasárnap

svéd asztal

Jó sokáig lustiztunk, elvégre vasárnap van. Áron azzal a javaslattal állt elő, hogy bekapcsolná a számítógépet, hogy kiírjon 10 újabb német szót az online Planet 2-ből. Én megpróbáltam rendezni a CitiLife havi hitelét, de  a Citi új honlapja olyan lassú mint a tetű. Ehhez még hozzájárult, hogy a notebook is lassú. Áron elkezdte  készíteni a reggelinket, de azután átadta a stafétabotot Möcinek és inkább mesét nézett a TV-n.

A második diótorta már sokkal flottabbúl ment és egy öra alatt cakli-pakli még a bedobozolásával is készen voltunk. most már csak arra kellett figyelnünk, hogy nehogy ittfelejtsük, mint ahogy azt karácsonykor tettük.

A délelőtt további részében szabad foglalkozás címén Möci és Áron a borsó veteményest gazolták, míg én felástam egy kisebb területet és azon kiírtottam a gazt, hogy a petrezselyemnek legyen helye. El is kezdtem vetni a petrezselyem magokat, de közben megjöttek Laci bácsiék és abba kellett hagyni. Emő  és Laci bácsi pálinkáztak. Judit meg én nem ihattunk. Judit és Möci másról beszélgettek, mint mi ketten Laci bácsival, és, hogy nagyobb legyen a hangzavar, egymással keresztbe.beszélgettünk.Judit meghallva a diótorta történetet, szívesen leírta volna a receptjét, de inkább adtunk neki egy kinyomtatott "Éhszakok" receptkönyvet kölcsön.
Mielőtt elmentek még sok apró tanácsot adtak a veteményeseinket illetően. Igazán örültünk a látogatásuknak, mert nagyon kedves emberek.

Utána igyekeztem befejezni a petrezselymest, de Áron és Möci folyton sürgettek, hogy el fogjuk késni a 14:00 órás svédasztal foglalásunkat.
Minden előzetes károgás ellenére időben érkeztünk a "Hat testvér fogadó"-hoz. rögtön az elején közölték a peremfeltételeket: 990.- a felnőtt és 750.- a gyerek kaja. Két teljes órát lehetünk és a svédasztalról bármit és bármennyit ehetünk.Vízen kívül bármit rendelhetünk (Emő úgy értette, hogy kötelezó rendelnünk), de azt külön felszámítják. Ez idáig még nem lett volna baj, csakhogy a svédasztal felhozatala gyenge volt. A fasírt félék, aminek az íze és tartalma nem volt olyan finom, mint amilyent én szoktam készíteni, minden formában készültek. Volt olyan amelyik réntott sertés szelet alakját vette fel és olyan is, amelyiknek húsgolyó volt a neve. Nem voltak saláta félék és semmilyen ínycsiklandözónak kínálkozó húsféle nem volt. Talán a desszertnek kínált lekváros fánk és az ebéd után rendelt kávé volt finom.
A fizetésnél nem az volt a probléma, hogy a számla összege a rárakódott tételektől majdnem kétszert  annyi lett, hanem az, hogy nem fogadtak el hitelkártyát, nálam viszont csak 1000 forint készpénz volt..
Emőt és Áront otthagytam zálogul és elindultam kp-ért. Murphy jött keresztbe. Az egyik ATM-ből kifogyott a pénz, a másik tecnikai okok miatt nem állt a rendelkezésemre. Még az a szerencse, hogy az eszembe jutott, hogy otthon kikészítettem Áginak a takarításért való járandóságát. Möciék már azt hitték, hogy őket ott felejtettem. Jöttünk, ettünk fizettünk, búcsúztunk és ide többet nem jövünk.

Visszatérve a bázisra csomagoltunk és vigyáztunk arra, hogy semmi fontosat ne felejtsünk itt. Hazafele beugrottunk a TESCO Libri könyvesboltba, megvettük Leónak a Szeleburdi......"-t. A shellnél lemosattuk az autót és irány haza.

A kipakolás után kijelöltem a szoba közepét Bristol stációnak és elkezdtem mindent odapakolni, amit majd ma meg holnap a kis bőründökbe kell tennünk.

Áron mégegyszer nekifutott a Történelem könyve keresésének, de eredménytelenül. Fürdés, lefekvés.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése