2013. április 26., péntek

svédasztalos kudarc

Valamikor áramszünet lehetett a házban és ezért a rádiós  ébresztő óra megbolondult. Már tegnap este is észrevettük, hogy a tűzhely digitálisan STOP-ot jelzett, de akkor még nem tulajdonítottunk ennek nagy jelentőséget. Ma viszont emiatt, már reggel ötkor ébresztett minket a hírekkel, amikor az minket, amúgy csak nyolckor érdekelt volna.
Reggeli után Möci felment a dolgait intézni, Áron leült leckét írni én pedig Béla távirányításával próbáltam a 16 GB-s SD kártyáról letörölni a partíciókat. Ettől ugyan még nem látta a tablet, de ezt a projektet későbbre halasztottuk.
11-kor elindultunk Dömsödre. Szigethalmon egy furcsa zsibvásáron vettünk CR 2025-ös gombelemet olyan olcsón, hogy az akkor is megéri, ha nem működik. eUtána már nem álltunk meg sehol, hanem rögtön bementünk a "Fogadó a hat testvérhez". Gondoltuk, hogy ott fogunk ebédelni, mert a hiredtés szerint 990.- forintért svédasztalos ebédre van lehetőség. Ez nem jött össze, mert közölték, hogy a hirdetésben szereplő "Péntek-Szombat-Vasárnap" időközben, egy ideje csak "Vasárnapra" érvényes. Csalódottan kimentünk a bejáratnál kihelyezett táblához és megalkudva visszamentünk az étterembe, módosítva a megrendelést, hogy akkor szeretnénk három menüt rendelni. Azt sem lehet, mert azt meg egy nappal korábban kell bejelenteni.Nem volt kedvem balhézni, pedig megtehettem volna, mondván, hogy a bejáratnál kihelyezett tacepao kimeríti a vizuális szerződés fogalmát. Inkább azt választottuk, hogy vasárnap du. kettőre megrendeltük a három svédasztalt, majd távoztunk. Elhatároztuk, hogy magunk fogjuk elkészíteni az étteremben kiválasztott ebédet, de az sokkal finomabb lesz, mint az éttermi lett volna. A CBA-ban vásároltunk 3 csirkecombot, rántani való sajtot, és egy fej ségsalátát.
A bázisra érve azonnal hozzákezdtem kirántani három szelet sajtot és három csirkecombot. Amíg a rizs főtt, addig Möci készített egy nagy tál finom salátát.
Áron kiment a holtágra horgászni, mi pedig napoztunk a stégen. A Duna vize még nem elég meleg, ahhoz, hogy felavassuk és ússzunk benne. Átmentünk Feri bácsi stégjéhez és amennyit tudtunk segítettünk annak újra deszkázásában. Feri bácsi hatalmas munkát vállalt magára.
Nekirugaszkodtam az utolsó adag dió megtörésének, hogy holnap megsüthessük a tortát. Úgy döntöttünk, hogy nem egyet, hanem két diótortát készítünk, mert mi is szeretnénk Norciékkal enni belőle.
Este Áron elkezdte tanulni a Planet 2 német szavait, de nagyon lassan ment. Én levagdostam egy adag áztatni való bélyeget és meglocsoltam a veteményest. Möci bekapcsolta a szaunát és szaunázás közben elkezdtük összeszedni a gondolatainkat a keddi indulással kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése