2013. április 10., szerda

akku szállítás és próbaút

Arra ébredtem, hogy Áron becsukja a hálószoba ajtaját, hogy ne zavarjon, amikor ő halkan bekapcsolja a TV-t.
Lassan én is felkeltem, elkészítettem a reggelit, de Emő csak később jött le, így ebből ő ma kimaradt. Mondta, hogy még nem készítette el az angol házi feladatát, úgy hogy egy kicsit késni fog.a mai óráról.
A tegnapi bővítő kártya kisérletezés közben összecserélődtek a kártyák, ezért azután ma reggel a kütyün sem indult el simán minden program. Végül sikerült mindegyik kártyát a helyére tenni és visszaállt a rend.

Möci azzal jött le, hogy bár nincsen készen az angol leckéje, de most be kell mennie a városba, majd utána megcsinálja. Addig is készített egy sonkás tésztát ebédre, de azt csak majd ha hazajöttünk. Betette a sűtőbe.

Ha már ilyen szép idő van, úgy döntöttünk, hogy vele megyek és ezzel elkezdem az aklimatizációt és azt is kipróbálom, hogyan tudok autót vezetni.
Felhívtam K. Viktort és megbeszéltem vele egy időpontot.

Begurítottam a lopott CBA-s bevásárló kosarat és megkértem Emőt tegye bele az akkut. Nem volt könnyű, de eddig ment a dolog. Legurítottam a bevásárló kosarat az autóhoz és ott egyszerűen megkértem egy férfit, hogy tegye be az akkut a csomagtartóba.
Nem sokkal utána indultunk  MOM parkba. Áronnak mondtuk, hogy kb. másfél óra múlva itthon leszünk. Nagyon élveztem a vezetést. Először a Tchibo-ba mentünk. Legnagyobb meglepetésemre kaptunk uzsonnás doboz szettet, amire a honlapjuk azt mondta, hogy "sajnos már elfogyott". Erre vágytak Samó, Leó és Arthur és most sikerült vennünk. Örömömben kértem a kiszolgáló csajt, hogy főzzőn nekünk egy kóstolót az egyik kávéból. Möci ezen nagyon meglepődött, de a kiszolgáló csaj nem. Kért egy fél perc türelmet és már főzte is.
Utána Möci intézte a névváltoztatása miatti bankkártya cseréjét, amíg én a K. Viktornál a befektetési ügyeimet intéztem.
Amikor ezzel végeztünk, még tettünk egy kört a Spar-ban. Vettünk az ebédhez salátának valókat (jégsaláta, olívabogyó, csípős paprika), meg grillcsirkét, tejet. Möci még betérített a  DM-be.
Megtaláltuk az autónkat a parkolóban és már idultunk is haza.

Itthon beindítottuk az ebéd projektet. Én készítettem a salátát, Möci meg melegítette a tésztát és a grillcsirkét. Emőke hozott  át egy kis üveg bort és egy kis gombalevest és nekiálltunk falatozni. Hozott át két uzsonnás dobozt is, amik közül az egyiket szívesen vinnénk Jankának, de erről még nem tud lemondani.

Délután Emővel együtt átvettük az ábc szerinti első 13 rendhagyó igének a három alakját. Elmagyaráztam, hogy ezeknek a zlsigerből való tudása nélkül egy csomó igealak és forma nem tanulható meg.

Áron most bealudt és szerintem gyógyul. Vacsorára nem volt szívünk felébreszteni. Ha felébred és szeretne enni, azt megoldjuk.

angol óra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése