2013. április 25., csütörtök

hazaugrunk az orvosi vizsgálatra

Nem tudtam aludni. Már reggel ötkor ébren voltam. Most néhány nappal korábban kapott el az utazási láz. Mit kell még bepakolni a táskába, mit nem szabad itthon felejteni. Nosza elkezdtem friss fejjel összeírni a listát.
Azután, hogy a legfontosabbakat feljegyeztem sikerült még hétig visszaaludnom. Áron lement és egyedül készítette a reggelit.
Reggeli után még nem sütött annyira a nap, hogy ne szabadna locsolni és mivel ma kora délután indulunk haza, most reggel kapta meg a termőföld az esti víz adagját.
1/4 10-kor indultunk a fodrászatba, hogy kedden mégse olyan lompos sörénnyel jelenjőnk meg az unokáim előtt Bristolban. Áron irtózik attól, hogy levágják a haját, mert olyankor mindig csinos lesz és azt utálja.
Hazafele beugrottunk a barkács boltba és vettünk egy tekercs teflon szalagot a mosogató feltöltő csap beszereléséhez.
Visszajövet a bázisra Áronnal ketten betettük a csomagtartóba a beteg fűnyírót és Benő elvitt ahhoz a szerelőhöz, akit a javításra javasolt. mester sajnálkozott, hogy csak a jövő héten tud hozzákezdeni. Teljesen megnyugodott, amikor közöltem, hogy rendben.

Nagy nehezen elfogyasztottuk a tegnapi ebéd maradékait, de a rántott csirkemellből még hoztunk haza Möcinek is.

Kora délután összepakoltunk és elhagytuk a bázist. Igyekeztünk haza, mert a  doktornéni ma délután szeretné meghallgatni Áron tüdejét. Útba ejtettük Dunaharasztin a Direct Line Kft.-t mert csak ott lehet rozsdamentes kötőelemeket kapni a huzika napelem szereléséhez. Még beugrottunk a TESCO-ba, hogy megvegyük a bristoli csapatnak a túró rudi-kat. Ha már arra jártunk, vettünk Unicumot és egy dupla pakkos Hawai pizzát.

A doktornéni megvizsgálta Áront és úgy találta, hogy a jövő héten már mehet suliba. Kamel apukája már tegnap is átküldte a leckéket és ma is át fogja küldeni Skype-on.

Kicsit feljavítottuk a gyári pizzát (tarja, bazsalikom, reszelt sajt) és megsütve tálaltuk. Möci nem vacsorázott velünk, mert ma kimenője van és elment a barátaival Érdre.

Senki nincsen készen az útra való összepakolással. Áron azt mondta, hogy ő nem is tudja folytatni, mert egy csomó cucca a szennyesben van. Erre gyorsan elindítottam a nagymosást, hogy holnap reggelre megszáradjon.

Kinyomtattam a 6 db beszálló kártyát, mert a Ryanair azzal fenyegetett, hogy akinek nincs kinyomtatva, annak a helyszínen 60 €/db elkészítik. Nem mondom, billiger als ein Schachtel Zündholz - mondja a német.(olcsóbb, mint egy skatulya gyufa). Elsőre nem lett elég szép, mert a piros nagyon halvány lett. Nekiugrottam és betettem az új nyomtató patronokat és így már tökéletes lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése