2013. április 2., kedd

Infúzió

Reggel Möci csak annyira ugrott be, hogy kivigye a befőttes üveget és hozzon be egy bögre tejet. A tej már  nagyon rám fért, mert az elcsesződött gyomromból folyton savas íz jön föl. Persze a tej is csak addig használ, amíg kortyolgatom.
Möci nyolckor elindult Fehérvárra, mivel ott kell leszámolnia.
Béla hívott telefonon, miután átvette a gyógyításom felett az irányítást. Elmondta, hogy beszélt Dr. Nagy Zsuzsával, arról, hogy mik a lehetőségek és átküldte a beszélgetés hanganyagát. Úgy vettem ki a beszélgetésből, hogy ha szükségessé válik, akkor megpróbálnak segíteni szerezni időpontot rheumára, CT-re és ha még az is szükséges, akkor esetleg a műtétre, mert különben mindegyikre hónapokat kell várni.
Közben megérkezett a futár az akkutöltővel. Áron mindent elrendezett, nekem fel sem kellett kelnem hozzá.

Egy órakor feljött a doktornő. Hozott két újabb receptet és egy rheuma beutalót a Béke téri rendelő intézetbe.
Tamás jött értünk és kivitt ebbe a világ végén lévő Rendelőintézetbe. Lehajtotta az első ülés támláját és így majdnem fekve tettem meg az utat. Protekciós beteg lévén rögtön fogadtak  felvették az adataimat, és 15 percen belül már a doktor úr szine előtt álltam. Alaposan kikérdezett és megvizsgált, majd közölte, hogy most fogok kapni egy infúziót és két hét múlva egy szurit, de eőtte három napra fel kell hagyjak a Sincumár szedésével.

Mónika nővértől nagyon kikaptam, amiért nem fogyasztok elegendő folyadékot, mert így alig talált a vénámba. Az infúzió kb. két óra hosszan csöpögött belém. Kaptam három új receptet, meg egy beutalót MR-re, aminek az időpontját nekem kell majd megigényelnem. Möci, hálája jeléül megpróbált a nővérnek pénzt adni , de ő ezt határozottan elutasította.
Taxival jöttünk haza és én rögtön beestem az ágyba. Nem voltak nagy fájdalmaim, csak megterhelt ez a tortúra.
Möci csinált finom vacsorát. Végre rendesen ettem, ittam. Ma még nem tudtuk kiváltani azokat a gyógyszereket, amiket a Rheumatológus főorvos felírt, mert a gyógyszertár már bezárt.
Az elalvás nem ment egyszerűen. Kicsit fájt a lábam és sokáig forgolódtam, míg végre sikerült.elaludnom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése