2013. április 7., vasárnap

torokfájás

Áronnak még mindig fáj a torka. Kikészítettem neki a Phlogosol-t és kértem, hogy gargalizáljon. Együtt készítettük a reggelit, de különfélét, csak a melegszendvics volt közös. Áron hagymás tojásrántottát, én pedig lágytojást ettem a szendvicshez. Neki langyos tejet sok cukorral (a méz elfogyott), magamnak pedig  forró tejeskávét kevertem. Möci egyre gyakrabban hiányzik. Nem is emlékszem, hogy mikor reggeliztünk utoljára nélküle vasárnap reggel. Az mindig olyan szertartásos volt. A kávé segít bevenni a reggelre előírt száz különféle gyógyszert.

Reggeli után Áron leült TV-t nézni, de megbeszéltük, hogy egy óra múlva nekilát rendbetenni az iskolatáskáját.

Olvasom tovább a könyvet.  A második 100 oldal alatt megtörténik a nagy esemény. A könyv továbbra is silány. Szegény megboldogult Róza anyám forog a sírjában, hogy a fia ilyen szar könyvet olvas, csak azért, mert ez a sikerlita csúcsán van.

Az iskolatáska rendbetételénél még kiderül egy-két disznóság, ami megkíván egy kis többletmunkát, de Áron nem ellenkezik.

Az akkutöltő viselkedése nem tetszik. A töltőáram erőssége a nullához közelít és az elején sem volt sok. Kora délután lekapcsolom, mert letelik a 30 óra.

Áron már készíti nekem a fürdővizet, amikor megérkeznek Laciék. Fuzsina isteni kajákat hozott, de egy részét még be kell tenni a sütőbe és kell még hozzá rizst főzni körítésnek. Bekapcsolom és beállítom a sütőt 200 fokra, majd megyek fürdeni. Gyors hajmosás, borotválkozás, Áron pedig segédkezik a terítésben Fruzsinának és tálal. Mire elkészülök a fürdőszobában és felkapok magamra egy ruhát, addigra gőzölög a frankfurti korhelyleves. Kis csípős paprika bele és egy kanál tejföl. A második fogás Dubary szelet és töltött dagadó rizzsel, savanyúval.

Lacit nem tudtam meggyőzni a viágot megváltó javaslataimról, mert Laci azt gondolja, hogy minden az üzletről, a pénzről szól és ebbe az államnak nem szabad beleszólnia a legkissebb mértékben sem, még akkor sem, ha az az emberek életkörülményeit javítja. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan pontok, ahol az államnak bele szabad, sőt bele kell szólnia a történtekbe és be kell töltenie a szabályzó szerepét.

Nem sokkal ebéd után Laciék balra el. Áron torokfájása nem javul, levertnek látszik és amikor megmérjük, kiderül, hogy láza is van (38,6). A bejárati ajtóra ki kellene írnom, hogy : MAGÁN KLINIKA.

Olvasom András és Viki barátaim felettébb izgalmas kaland túráját Dél Amerika-2013. Ha meg lehetne kapni kinyomtatott formában, meg is venném. Közben időnként beszaladok Áronhoz és méregetem a lázát.

Este kilenc óra után jött meg Emő, de legalább megjött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése