2013. április 19., péntek

Talált pénz

Ma ismét azzal kezdtem a napot, hogy a paneleket vizslattam, mitől néz ki az a két panel másképp. Gondoltam készítek róla néhány fotót és elküldöm Varjú úrnak.
A lájtos reggeli után elindultunk.  Gyógyszertár, Önkormányzat és Villanyszerelési szaküzlet voltak a célpontok. Az Önkormányzatnál a lejárt Lakcímkártya, illetve az ideiglenes tartózkodási engedély meghosszabbítása volt a feladat. Möcivel mind a ketten meglepődtünk, hogy Dömsödön még a hivatal is kedvesebb, előzékenyebb, mint Budapesten. A villamossági boltban csoki sorkapcsot vettünk. A CBA-ban főleg a déli pizza készítéséhez vettünk alapanyagokat. A kínai üzletben találtunk Áronnak nagyon jó tornacipőt.

Hazafele menet nagy kalandunk lett. Mindez azzal kezdődött, hogy Möci lehajolt egy nylon zacskóért, mert úgy látta, hogy abban több minden van. Első  megközelítésben annyi derült ki a számunkra, hogy valaki akit kisebb dolgok bevásárlásával bíztak meg, miután beszerezte az 5 zsemlét, meg a fél kiló kenyeret, elejthette a biciklijéről ezt a kis nylon zacskót, amiben a cédulákon kívűl egy golyóstoll és 600 Forint is volt apróban. Rögtön nekikezdtünk nyomozni, hol vásárolhatott a (feltételezésünk szerint) néni. Ebben sokat segített a yacskóban talált pénztári cédula (hivatalos nevén belég). Végül pontosan beazonosítottuk a helyet, ahol az eladó ugyan nem ismerte a nénit, de pontosan emlékezett rá, hogy mit vásárolt és milyen pénzzel fizetett. Ott hagytunk a nylon zacskót a tartalmával együtt és ezzel elvégeztük a mai napra rótt uttörő jócselekedetet.

Ebédre a tegnapi csirkeleves maradékát ettük, kivéve engem, mert én a lazac halászlére hajaztam.

Ebéd sétáltunk egy nagyot a Dunaparton. Feri bácsi hordta haza a lebontott stégjét, Zita pedig csatlakozott hozzánk a sétában. Délután felhívtuk Nóra nagyit és gratuláltunk 86-ik szülinapjára.

Áthívtam Dezsőt és előadást tartottam neki arról, hogy mi volt az, amit én a napelemes rendszer kiválasztásánál, megrendelésénél nem jól tettem. Nem nagy hiba volt, amit vétettem, de azért mondtam el neki, hogy ő még ezt a kis hibát se kövesse el.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése