2013. április 8., hétfő

Betegszoba

Hajnalban felkelek és megmérem Áron lázát. Kicsit felébred, de sajnos még mindig 38 fok fölött van.Töltök neki a citromos teából és visszafekszem.  Emő finom reggelit tálal az ágyam mellé. Áron nem megy suliba, mert lázas. Emőke odaviszi a napsütésre, mond azt, hogy ááááááá és megállapítja, hogy a gyereknek tüszös mandulagyulladása van.

Varjú úrral történt levélváltás alapján a jövő hétre lőttük be a napelem szerelést.

Elkezdődött a kaka projekt. Elkövettem azt a nagy hibát, hogy két hete csak a pisálással törödtem. Ettől akkora székrekedésem lett, mint egy ház. Nem megy, nem megy és nem megy. Az egésznek annyi haszna volt, hogy megtudtam, milyen lehet egy szülés. Emőke főzőtt egy kimondottan erre való gyógyteát. Többször azt hittem, hogy el fogok ájulni, de végül nem tettem.

Amikor visszapihentem az ágyba, csöngettek. Megjött a 9"-os tablet kínából. Kibontottuk, de a beüzemelést  Möci csak akkorra engedélyezte, amikor már ő is be tud jönni a konyhából, hogy azt együtt csináljuk. Annyit azért beállítottam rajta, hogy magyarul szóljon. Gyorsan felhívtam még Bélát, hogy röviden beszámoljak a tablet eddig megismert jó és rossz tulajdonságairól.

Möci tejfölös lencselevest készített ebédre füstölt bordával. Emőke átjött és ők hárman ebédeltek a konyhában, nekem pedig ágyba hozzák. Ebéd után közösen olvastuk el az utóbbi tíz nap blogbejegyzéseit. Rengeteg elütést találtunk benne.

Délután belemerülünk a tablet rejtelmeibe és megpróbáltuk megtanulni, miként működnek rajta a dolgok. Möci hamar rájött néhány dologra és fel is vitte megmutatni Csabinak. Amíg Möci fent volt, addig én igyekeztem kijavítani a posztolt oldalak hibáit. Csabi természetesen schimfelte az új szerzeményt. Hát nem is annyiba került, mint egy iPad, hanem kevesebb, mint a tizedébe.

Késő uzsonnára vagy korai vacsorára Möci finom zöld salátát készített a két szelet töltott dagadóhoz.
Este megint 39°C fölé szökik Áron láza. Emővel megbeszélnek egy ülőfürdőt és egy szem algopirint és sok citromos teát. Úgy döntöttünk, hogy Áron holnap se menjen suliba és ha nem gyógyul, akkor lemegyek vele a Sinkó doktornőhöz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése