2013. április 6., szombat

Akku töltés

Ahhoz képest, hogy Áronnak ma nincs suli, elég korán ébredt. Hétkor már mind a ketten olvastunk. Kapott egy órát arra, hogy azt a német fejezetet (Nőnemű főnevek neme, jelentésük és végződésük szerint)  megtanulja. Nyolc óra után felöltözött és lement vásárolni tejet, sajtot és füstölt tarját. A reggelit már együtt készítettük. Áron a pirítósra sütött sajtok specialistája, én pedig a ham and eggs-et sütöttem.

Reggelizés közben jött Emőke, hogy akkor most amúgyis megy le vásárolni, egyúttal szívesen megveszi a fél liter deszt. vizet. Nem sokkal később megjött, azzal, hogy a legkissebb kiszerelés 2 literes volt (1000.- Ft.).

Bevettem az ezer féle gyógyszert, köztük a lökésterápiát, amiben a napi darabszám fokozatos csökkentése van előírva.

Neki kezdtünk az akku projektnek. Az akku kint van az erkélyen, a záródugók ki vannak csavarva, kezdődhet a cellák utántöltése. Áron nagyon ügyesen segített. Egy átlátszó szívószállal állandóan ellenőrizte az elektrolit szintet, miközben egy pohárral és egy tölcsérrel, utántöltéssel korrigáltuk azt. Kész szerencse, hogy Emőke 2 litert hozott, mert ez az utolsó cseppig elfogyott és éppen hogy elég lett.

Áron mégegyszer nekirugaszkodott a németnek. Közben S. Laciék telefonáltak, hogy holnap meglátogatnának és hoznak is nekünk ebédet.

Ma még nem kellett külön ebédet készítenem, mert volt a hűtőben zöldbab leves bőven. Én, rajta sajttal, Áron anélkül  kérte. Utána, még Möci készítette főtt tészta, mellé csirkemell pörkölt, rajta tejföl és vegyes zöld saláta. Áron nem is tudta mindet megenni, olyan sok volt.

Délután még németeztünk egy kicsit. Áronnak tetszett, hogy a saját tananyagukat online tudta gyakorolni.

Este sokáig olvastam, sehogyan sem tudtam elaludni. Áron csúnya hangokat adott ki magából. Köhögött, krákogott. Vagy megfázott, vagy elkaphatott valamilyen bacit, mert amikor bementem hozzá, a torkára panaszkodott.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése