2013. április 13., szombat

rügybe fakadtak a fák

Nagyon jól aludtunk. Fél nyolckor indultunk el a piacra, de Áron nem jöhetett velünk, mert ő szobafogságban van. Előtte csak egy rövid kávé. A piacon sokan érdeklődtek, hol voltunk, hol  van Áron. Bőségesen bevásároltunk. Megvettük a Norciéknak szánt két rúd szalámit is, hogy azok az indulásig  tudjanak még egy kicsit szikkadni.

A piaccal végezve elindultunk Kiskunlacházára a gumis bácsihoz. A kerékcsere pillanatok alatt lezajlott. Ezekkel a nyári gumikkal még ezt a nyarat kihúzzuk, azután  majd meglátjuk. Hazafele gurulva több helyen is próbálkozunk venni zellerszárat, de az ilyenkor még reménytelen.

Itthon nagy reggeli készítésbe kezdtem. Áronnak különleges kérései vannak. Az ő tojásrántottájában ne legyenek szalonna és sonka darabkák, a medvehagyma ne legyen összekeverve más hagymákkal és így tovább. Nem tolerálom jól ezeket a  különcködéseket, de most beteg.

Möci valamilyen főzőcskébe kezdett. Az első kostoló, amit kaptam, hagymás, medvehagymás tehéntúró volt. Ísteni.

Kint gyönnyörű tavaszias idő van .Az ebédet csak délután tálaltuk, mert nagyon bereggeliztünk.
Délután megérkeztek Áronnak email-ben az elmúlt hét iskolai feladatai. Rögtön neki is kezdett a feladatokhoz.
Nekiálltam összeszerelni az új LED-es csillárt. Lassan és fokozatosan állunk át  LED-re. Csak akkor teszünk be egy LED-es izzót, ha a régi kiég. Ezzel együtt Dömsödön már hét darab működik majdnem kifogástalanul, ugyanis egynek hibás a GU-10-es foglalata, de azt majd kicserélem..

Áron fegyelmezetten tűri, hogy egyelőre nem veheti birtokba a kertet, ami már elkezdett zöldelni, rügyezni.

Egészen naplementéig élveztük a jóidőt, de azután hirtelen kezdett lehülni. Ezt kompenzálandó  begyújtottam a cserépkályhába. Elkezdtem a Norciékak sütendő diótortához a diótöréshez.

Este, miután már Áron is lefeküdt aludni, Möcivel még megnéztünk egy filmet. Kozben levagdosok egy adag áztatni való bélyeget.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése