2013. szeptember 4., szerda

Eltört az üveg

Ma már egy hajszállal jobban sikerült az iskolába menet. Ma már csak egyszer felejtett Áron leszállni a 8-as buszról, de a következő megállónál is simán át tudtunk szállni az 59-es villamosra. Viszont jó irányban mentünk be a suli felé és arra is volt odafigyelése, hogy ma az első óra tesi és ahhoz az iskola egy másik épületébe kell mennie. Arra meg különösen büszke volt, hogy betette a tesihez a felszerelését és azt is hozta magával. Túl korán érkeztünk (7:26), ami miatt mindenképpen korrigálni kell az ébresztőt 3/4 7-re.

Möci kért, hogy onnan menjek le a Déli pu Metró jegypénztárához és váltsam ki neki a BKV bérletét. Ő úgy gondolta, hogy minden hozzávalót ideadott, de a pénztáros nő hiányolta Möci személyi igazolványát és lakcím kártyáját. Tettem még egy kőrt és így már mindent elfogadott a pénztáros nő.

Mire visszatértem, Möci már befejezte a csaszatolást és megpucolta a két tököt, én meg meggyalultam.
Folytattam az íróasztalon a rendcsinálást és azt tapasztaltam, hogy kezd egészen elfogadható formát ölteni a kép. Még az is lehet, hogy a végén én tudok majd példát mutatni Áronnak az íróasztali rendet illetően.

Mire dél elmúlt már az elmaradt blogbejegyzésemet is befejeztem.

Ebédre a Möci készítette tökfőzeléket ettem sült szalonnával és köménymagos cipóval. Zseniális kaja volt.

Utána megpróbáltam a Kati néninek szánt gépen Béla instrukciói alapján elkapni egy Hot Spot Internetet, de nem sikerült.

Fél háromkor indultam Áronért és még így is pontban háromra odaértem. A gyerekek, már napközi lévén lent voltak az udvaron. Bemutatkoztam a napközis tanítónéninek és mondtam, hogy szeretném Áront elvinni.

Áron beszaladt az uzsonnájáért és indultunk. Ma még nem kezdődött el a tenisz edzés, de próbaképpen, hogy mennyi idő alatt lehet innen a Budaörsi Tenisz Centrumba érni, felszálltunk egy 139-esre, majd a Sasadi útnál átszálltunk a 240E-re és kiderült, hogy 33 perc alatt oda lehet érni.

Útközben többek között elmesélte, hogy énekórán most a Bécsi Klasszicizmusról tanulnak, főleg Mozart, Beethoven és Haydn zenéiről. Közben megérkeztünk a Tenisz Centrumba. Ha már ott voltam, akkor bemértem Annának a BTC GPS kódjait, hogy feltehessék az Elérhetőségek közé a honlapjukra. Megbeszéltük Gyulával is, hogy akkor Áron jövő szerdán jön 4:00-re.

Betértünk az Auchanba, mert Áronnak kell vinni a suliba A3-as és A4-es rajzlapokat és szótárfüzete sincs. Ha már ott voltunk, vettünk frankfurti virslit a tökfőzelékhez és egy üveg Unicumot.

Itthon megsütöttem a virslit és miután ittam egy kupicával az unicomból, sikerült eltörnöm az üveget. Előbb eltakarítottam a romokat azután megettük a sült virslis tökfőzeléket.

Áron majdnem időben lefeküdt, én még próbálgattam a házban talált hotspotokkal feléleszteni a kis notebookon az Internetet, hogy vissza tudjam adni Kati néninek. Éjfél is elmúlt már mire az elmaradt blogbejegyzéseimet is befejeztem.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése