2013. szeptember 2., hétfő

évnyitó az új iskolában

Nagyon izgalmas napra ébredtünk. Az én ébresztő órám 6:30-ra volt beállítva, de már 1/4 7-kor felébredtem. Áron úgy tűnik még jobban izgult, mint én, mert ő már hatkor fent volt. Fél hét után megjelent az egy számmal nagyobb fehér ingében, a most még éppen jó fekete hosszúnadrágban és az ugyancsak nagyobb fekete cipőjében, azzal, hogy majd nemsokára belenő.
Möci már hét óra előtt ellenőrizte, hogy hol tart a két fiú a készülődésben. Még készített egy tejeskávét, de annak már csak a felét volt idő meginni.

Úgy döntöttünk, hogy tömegközlekedéssel megyünk, mert várható volt, hogy ma, az iskola közelében nem fogunk könnyen találni parkoló helyet. A 8-as busszal és az 59-es villamossal a legjobb odafele utazni, de majd még a 139-es buszt is tesztelni fogjuk. Közben mértük az időt és úgy gondoltuk, hogy az a 7 órás indulás nagy biztonsággal meg fog felelni a hétköznapokban is.

A parkolási lehetőségekről az előérzeteink bejöttek. Sok autós szenvedett annak hiányától.  Egy francia városkutatótól olvastam egyszer a gyalogosnak azt a szellemes definícióját, hogy: "A gyalogos az a szerencsés autó tulajdonos, aki már talált parkoló helyet az autójának."

Az első meglepetés akkor ért bennünket, amikor annak ellenére, hogy sikerült 20 perccel korábban beérnünk az igazgató helyettes asszony által kért 3/4 8-nál, az eligazítás már javában folyt. Úgy tűnt, hogy még nem vesztettünk sokat. Sikerült megismerkednünk és szót váltanunk Áron leendő osztályfőnökével, Rita nénivel, aki egyébként a matekot tanítja. Megkértük Rita nénit, hogy legyen a segítségünkre és adjon egy tankönyvlistát, hogy azt a KELLO-nál még ma beszerezhessük. Meg is ígérte, hogy mire délben jövök Áronért addigra megszerzi.

Árontól elbúcsúztunk és indultunk haza. Nyolc előtt néhány perccel futottak be a Kührner ikrek.

Otthon készítettem egy finom reggelit. Megreggeliztünk, majd mindenki végezte a maga dolgát.

12-re, ahogy megbeszéltük, mentem Áronért és már a tankönyvlista birtokában elindultunk a KELLO-ba. Ott az eladó  nagyon készségesen próbált segíteni, de a lista láttán széttárta a karját, mert annak csak a felét tudta odaadni, és még  azt se tudta megmondani, hogy a hiányzó tételek mikor fognak beérkezni. Próbáljak benézni csütörtökön vagy pénteken - mondta -, de az iskolai kiszállításnak van prioritása és még az sem biztos, hogy ezen a héten minden iskola megkapja a már korábban befizetett csomagját. Kicsit mérgelődtem, hogy Áronnak az első héten nem lesz meg a teljes felszerelése, azon viszont nagyon, hogy egy órával később azt hallottam a rádió hírekben, hogy az államtitkár arról nyilatkozott, hogy a tanév kezdetére az iskolák tanulói hiánytalanul megkapták a tankönyveiket.

Itthon az íróasztal rendberakása és a korai lefekvés a fókuszban. Möcivel lemegyünk a kínaiba és take away megvesszük a vacsorának valót.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése