2013. szeptember 3., kedd

Próba utazás a suliba

Még mindig tart az új tanév izgalma. Pontosan fél hétkor, külön-külön ébresztő órákra ébredtünk.
Áronnal azt beszéltük meg, hogy ma is ketten megyünk az iskolába, de a mai az egy teszt lesz, arról, hogyan tudna ő egyedül és időben eljutni a suliba.

A tesztnek nem lett jó az eredménye és ezzel mindkettőnknek szembe kellett nézzünk. Először is már félúton voltunk a 8-as buszhoz, amikor megkérdeztem: Áron hol van a busz bérleted? Kiderült, hogy az otthon maradt. Áron elkérte a lakáskulcsot és gyorsan visszaszaladt a bérletért. Felszálltunk a 8-as buszra, ami éppen egy vadi új Merci volt. A részleteket illetően abban maradtunk, hogy én nem szólok, hogy hol kell átszállni, csak követem Áron utasításait. A Márton Áron térnél Áron szól, hogy leszállunk. Felszálltunk az 59-es villamosra. Idáig minden rendben volt, az otthon felejtett bérletet kivéve.
Amikor bemondta a megafon, hogy "Kiss János altábornagy utca", én meg se moccantam. Csak amikor elindult a villamos, akkor szóltam, hogy le kellett volna szállnunk.
Nem nagy baj - mondta Áron, mert a következő megállónál is be tudunk menni. Leszálltunk a Királyhágó téri megállónál és befordultunk az Ugocsa utcába. El is jutottunk a Kiss János altb. utcáig, de ott némi tanácstalanság után rossz irányba, balra fordult. Olyan volt mint "Ábel a rengetegben". Nem szóltam, hagytam, hogy kijussunk az Alkotás utcára. Áron látta, hogy rossz helyen járunk, ezért segítettem neki és javasoltam, hogy forduljunk meg. Most már jó irányba mentünk, de a Beethoven utcánál, ahol be kellett volna fordulnunk, ott továbbment. Ennél a pontnál megszakítottam a tesztet és mondtam, hogy nincs semmi baj, itt befordulunk, ezt ne tekintse kudarc élménynek, de holnap újra elvégezzük a tesztet.

Még szerencse, hogy ehhez a kitérőhöz volt elegendő tartalék időnk.
Úgy látom,
 hogy ezzel a 1/2 7-es felkeléssel és a 7 órás indulással túlbiztosítottuk magunkat. Az is lehet, hogy ezt később áttesszük 3/4 7-re, illetve az indulást 1/4 8-ra.

Az iskolában kerestem Rita nénit, hogy beszámoljak a Tankönyvellátónál tett vásárlásainkról és a hiányokról. Őt nem találtam, de egy kolléganője ígéretet tett, hogy átadja az üzenetet. Áron minden esetre bevitte azt a négy tankönyvet, amit a listán szereplő nyolcból megkaptunk.

Itthon egyedül reggeliztem, mert Möci csak később jött le. Délig a notebookon rendeztem az életem.
Ebédre megettem a tegnapról maradt kínait.

Próbáltam rendet csinálni az íróasztalomon, legalább is elkezdtem.

Amikor délután mentem Áronért, a 8-assal egy buszmegállóval tovább mentem. The apple doesn't fall far from its tree.

Áron beszámolt a suliban eltöltött napjáról és még mindig nagyon tetszik neki az új iskola. Telefonon azt beszéltem meg Möcivel, hogy 1/2 5 és 3/4 5 között érünk haza és akkor indulhatunk Laciékhoz. Ehhez képest, amikor megérkeztünk Möci sehol. Egyik lakásban sincs, a telefont nem veszi fel, szerintem megszökött egy fiatal huszárkapitánnyal.

Tamás telefonált, hogy mi a pálya?.Mondtam neki, ha meglesz Möci, akkor hatra megyünk Laciékhoz. Jó -mondta -, akkor 10-15 perc múlva nálunk van és visz mindhármunkat Laciékhoz. Szuper, akkor legalább ott ihatok egy unicumot.

Nagy nehezen Möci is előkerült és miután Tamás időben megérkezett, csak Áronnak kellett felvennie egy nem annyira gyűrött pólót és már indulhattunk is.

Áron, útközben kemény kérdésekkel támadott. Először csak arra volt kíváncsi, hogy mi az a kapitalizmus és mi köze van annak a Capitaly nevű társasjátékhoz. Később azonban Möci és az én családi állapotunkat feszegette főleg a mi együtt alvásunkat illetően, amit elég el nem ítélhető szavakkal fejezett ki.

Laciéknál sok-sok finomság fogadott bennünket. Előételnek ruszlit, kemény tojást tálaltak fel újhagymával és jégsalátával. Utána jött a halászlé és befejezésnek tejfölös túrós csusza pörccel.

Közben jókat dumáltunk és röhögcséltünk. A kajálás már a vége fele közeledett, amikor befutott Laci húga a fiával és Egyed Laci is.

Bár Laci nem vette jó néven, de nekünk Áron sulija miatt nem sokkal nyolc óra után már el kellett jönnünk, és különben is az összes kaja addigra már elfogyott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése