2013. szeptember 19., csütörtök

Kondenzációs gázkazán

Áron reggeli ébredésével csak az volt a probléma, hogy hajnalban háromszor is kukorékolt a kütyüje, mert mint mondta, este rosszul állította be. A felkelése egyáltalán nem akart menni, mert a hideg szoba visszatartotta a takaró alatt és inkább olvasott. Fel kellett, hogy emeljem a hangomat, ahhoz, hogy elinduljon a fürdőszobába.

Gyorsan megkerestem a Gyerek Egészségügyi könyvecskéjét, mert ma oltás lesz az iskolában és ezt kérték bevinni. A német könyvért beviendő 4000.- forint helyett csak egy tizest tudtam adni, remélem, hogy a visszajárót nem veszíti el úgy mint tette azt múltkor.

Végül 7:10-kor sikerült elindulnia.

Möci már reggeli után jött le és azonnal el is indult fogászatra.

A rossz hír az, hogy már az elmúlt években, az őszi karbantartások alkalmával felhívták a figyelmem, hogy a Dömsödi Novatherm cirkó elmúlt húsz éves és bármikor feldobhatja a talpát. Bár még kifogástalanul működik, de mostanra megérett a helyzet, hogy leváltsuk. Ma már szinte mindenhol kondenzációs gázkazánokat használnak, amiben az égéstermék hőjét is hasznosítják. Nosza, nyakamba vettem a piacot és döbbenten tapasztaltam, hogy ebben a kategóriában (24 kW) 250.000.- körüliek az árak. Első hanyatt esésem után alaposabban körbejártam a piacot. Először a típust választottam ki, ami egy Ariston Clas EVO premium FF 24 kombi lett. Találtam egy akciós árat ami már csak 230 eFt volt. Ezután szétnéztem a Veterán és az Aprod.hu oldalakon és sikerült lelnem egy vadi újat, amit irányárként 215 ezerre jelöltek, mert amikor megvették, még nem tudták, hogy az ő kéményük nem alkalmas kondenzációs kazán fogadására. Gyorsan felhívtam Miskolci urat ( a házat építő kőműves mester), hogy a mi házunk kéménye milyen. Megnyugtatott, hogy 140 mm átmérőjű alumínium csővel van bélelve és mint ilyen, alkalmas kondenzációs kazánhoz. A biztonság kedvéért még egy szaküzletet is megkérdeztem, mielőtt belevágok a kereskedésbe. Miután onnan is jó visszajelzéseket kaptam, felhívtam az eladót és kerek perec megmondtam, hogy ha a készülék garanciális, akkor 180.000.- et tudok érte adni. Az alkudozás este nyolcig tartott, amikor már Emő vette át a staféta botot. Végül megállapodtunk az árban és szombaton megyünk érte. Igaz, hogy a világ végén Keszthelyen van, de legalább megnézzük a várost és a Festetics kastélyt.

Közben lementem Emőke ebédjéért és a gulyás levest belőle, annak rendje és módja szerint meg is ettem.

Háromra mentem brushup-ra. A foglalkozás most csak fél négyig tartott. Utána egyórás évnyitó, terülj terülj asztalkával. Nekem legjobban a Katie sütötte cukkinis sütemény ízlett, aminek el is kértem a receptjét.

Ugyanakkor érkeztem haza, mint Áron




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése