2013. szeptember 27., péntek

Napsütéses péntek délután

A reggel nem ment simán. Áron ahelyett, hogy készült volna az indulásra, leült a számítógépe elé játszani. Fogat mosni és öltözködni is csak akkor kezdett, amikor rászóltam. Áronnak nem tetszett a tegnap esti közös alkotásuk eredménye. Nem csoda, hiszen a tervezett "sárkány kenyér", amit ma kellett volna Áronnak bevinnie a suliba, mindenre hasonlított, csak sárkányra nem. Ezen elvitatkozgattak és ahelyett, hogy Áron a félresikerült végterméket bevitte volna, azzal a megjegyzéssel, hogy elnézést, nem olyan lett, mint amilyent szerettünk volna, inkább be se vitte a suliba.

Nem akarom elkiabálni, de úgy látom, hogy Möcinek jót tett, hogy bevették a közép szintű brushup csoportba, mert egész délelőtt szorgalmasan tanulta  az angolt.

Felvettem a kapcsolatot Marianna férjével, akit ugyan személyesen nem ismerek, de szeretném, ha a smaragd hajtások kiültetésével kapcsolatban szakmai tanácsokat adna.

Délelőtt készülődtünk az indulásra. Emőke áthozta  Mannát a hordozójával és a száraz kajájával. Már mindent bepakoltunk az autóba, amire Áron megjött a suliból. Mindenféle kifogást mesélt, ami szinte már egyikünket sem érdekelt. Végre indulhattunk.

Nem TESCO-ztunk, nem tankoltunk, egyenesen mentünk. Egyedül Szigethalmon álltunk meg a Hús és Hentes boltnál, hogy vegyek négy pár virslit vacsorára.

Áron aludt az úton, de a Bureknél nem lehet nem megállni, mert a belső órája felébreszti és csak annyit mond, hogy Girosz.  Csináltattunk két giroszt és vettünk néhány szelet Rákóczi túrós meg három képviselő fánkot.

A Dabi Vegyesbolt-nál csak azért álltunk meg egy pillanatra, hogy másnap reggelre rendeljünk egy egész kárpát kenyeret.

Korán és még napsütésben érkeztünk. Amíg még világos volt összeszedtük a lehullott diót learattuk a zöldbabot (ez volt sorjában az ötödik zöldbab szüret). Leszedtem egy csomó érett paradicsomot is.

Vacsorára megittam az utolsó korty unicumot, virsli mustárral. A TV-ben semmi érdekes, ezért inkább leültünk Rikiki-zni. Mindenki nyerni szeretett volna, de csak nekem sikerült.

Möci közben feltette a füstölt bordát a holnapi zöldségleveshez főni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése