2013. szeptember 14., szombat

kezdődik a drain projekt

Szemerkélő esőre ébredtünk. Nem valami szívderítő, de legalább nem kell mennem locsolni. Möci úgy gondolta, hogy csak mi ketten, Áron meg én, menjünk a piacra, ő még egy picit lustálkodna. Telefonon gyorsan félretetettünk egy kárpát kenyeret a Dabi Vegyesboltban, mert ilyenkor (szombaton) elég korán el szokott fogyni

A piacon a szokásos: füstölt áruk, tojás, csípős paprika és 2 liter frissen fejt tehéntej.

A barkács üzletben vettem egy felszerelhető fafogast a szaunába és a szivattyú felszereléséhez különféle jó erős tipliket csavarokkal. Áron közben bement a horgász boltba, mert most a villantókért van oda.

Itthon, amíg Möci készítette a reggelit, addig közkívánatra begyújtottam a cserépkályhába. Felszereltem a szaunában a fafogast és rögtön fel is aggattam a dörzsi féleségeket.

Próbáltam online venni egy lottószelvényt, de az egyenleg feltöltése sehogyan sem akart sikerülni.

Nekiláttam elkészíteni és felszerelni a szivattyú állványát, úgy ahogy azt a Feri bácsival megbeszéltem. Közben a gyalupad fiókját is berekeszeltem, mert már nem lehetett kibírni  benne a rendetlenséget.

Möci valamilyen lucskos káposztát főzött ebédre, benne füstölt oldalassal. A kaja hét nyelven beszélt.
Átnéztem Áron házi feladatai, de egyáltalán nem voltam a minőséggel megelégedve. Így  azután le kellett ülnie mindent kijavítani. Amikorra készen lett, már majdnem elkezdett sötétedni, de azért még elindult villogni a villantójával.

Möcivel átmentünk Gabikáékhoz, aminek csak az volt az apropója, hogy Rokkónak vittünk egy kis csontot, ami az oldalasból megmaradt és szerettem volna áthozni a csövet, amit Feri ajánlott fel a jövő tavaszi drain projektemhez.

Gabika, Feri és Möci ittak valamilyen keserű likőr félét, de én csak belenyaltam.

Feri segített is áthozni a másfél méteres karikába tekert csövet és ha már átjött, akkor kihasználtam az alkalmat, hogy eldicsekedjek a szivattyú állvánnyal. Ferinek is tetszett a munkám és azt mondta, hogy az átszerelésnél majd segít. Ez majd csak  akkor lesz, amikor a várható fagyveszély miatt le kell szerelni a szivattyút és teljesen vízteleníteni. Az valószínű, hogy akkor majd kell még egy flexibilis csődarabot vásárolnom.

Este szívesen megnéztük volna az X-faktort, de a hét adóból háromra azt mondta a TV, hogy "Nincs jel".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése