2013. szeptember 17., kedd

Gyógytorna

Reggel 3/4 7-kor pattantam ki az ágyból, mert abban reménykedtem, hogy ha hétre leérek az orvosiba, akkor Lenke tud tőlem vért venni és azt beküldi a laborba.

Áront is keltegettem, mielőtt elindultam volna, de ő csak azért könyörgött, hogy oltsam el a villanyt. Lent az orvosiban már egy kórháznyi ember várakozott, én meg még azt gondoltam, hogy én milyen koránkelő vagyok. Lenke nővér azt mondta, hogy vérvételre jövő kedden reggel jöjjek. Azért a kért receptet megjegyezte és azt mondta 1/2 9 körül jöjjek le érte.

Mire hazaértem, Áron már indulóban volt.

Délelőtt a konyhai mosogató lefolyóját szétszedtem, teljesen kitisztítottam és csak amikor visszaszereltem, akkor derült ki, hogy a dugulás, ami már a mi lakásunkon kívül van, a fő szennyvíz csatornában lehet.A közös képviselő segített abban, hogy egy szakember kijöjjön és megvizsgálja, mit lehet tenni.

Csak egy holnapi délelőtti időpontban tudtunk megállapodni.

Lementem Emőke kajájáért és lassan készülődtem a gyógytornára. Gondosan kiválasztottam azt a fehér szerelést, amit majd ott kell felvennem. Ezt a szerelést azután annak rendje és módja szerint otthon felejtettem.

Pontban 1-kor jelentkeztem a gyogyóra. Réka még egyszer átolvasta a zárójelentést, amit a reumatológus, illetve az MR után a vizsgálatot végző orvos  írt.
Réka azt mondta, hogy nehéz helyzetben van, mert nálam felmerül a kopás, ami növeli a boltozatot és a meszesedés lehetősége is, ami viszont szűkíti azt. Ezért először bizonyos mozgásokkal tesztelnie kell, hogy milyen irányban induljon el a gyógytorna. Ezzel telt az első óra és még házi feladatot is adott, hogy otthon hogyan folytassam ezt a tesztelést, amiről, majd jövő kedden kell beszámolnom.

A gyógytorna után a szomszéd helyiségbe kellett mennem fizikoterápiára. Itt már egyszerűbb volt a dolgom, csak hagynom kellett, hogy feltegyék az elektródát és jeleznem, hogy meddig tekerheti fel Andrea a feszültséget. A 10 percet hason fekve olvasással töltöttem. Közben jött Andrea  és közölte, hogy most pólus váltás lesz (hiába, "varietas delectat" a változatosság gyönyörködtet). Újabb feszültség feltekerés és újabb 10 perc.

Amikor eljöttem a gyogyóról, úgy éreztem, mintha egy kicsit használt volna.

Hazaérve, megebédeltem. Belekóstoltam Emőkének hozott ebédbe, de a székelykáposztának csúfolt kajának se íze, se bűze nem volt. Möci ennél százszor finomabbat készít. A rossz élményű kóstoló után készülődtem a német gyakorlásra.

Olivér és Bálint még négy óra előtt érkeztek, de Áron 8 percet késett. A kifogás, hogy nem jött a busz. A fiúkkal eltöltött első óra kellemes volt. A szódolgozatban amiben ma már nem csupán az infinitive-t kellett megírniuk, hanem a Präteritum-ot is, Áronnak sikerült a legjobban 18 ponttal, Olivér szorosan követte 17,5 ponttal és csak Bálinté lett gyengébb, de megbeszéltük, hogy az ezért felelős szavakat otthon még ma este megtanulja.
Amikor Laci jött a fiúkért, mi már a császárkörtéket ettük.

Áron még levitte Mannát sétálni, ugrándozni, vadászni.

Este Möcivel feldaraboltuk a hazahozott almatermést és Möci két nagy lábosban némi cukorral és fahéjjal elkezdte rottyantani. Amikor Möci felment még rám bízta az almát, hogy kavargassam és amikor készen lesz, töltsem meg vele a kikészített két 3 literes üveget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése