2013. szeptember 5., csütörtök

levéltárca

A reggeli ébredés és felkelés még tökéletesen ment. Áron a lelkemre kötötte, hogy ma vigyek be pénzt az iskolába, mert Bori néni (fizika tanár a 301-es szobában található) elintézte, hogy a hiányzó négy tankönyvét Áro megkaphatja kedvezményes Áron. Gondoltam hozzányúlok a félretett pénzhez és már nyitottam is ki azt a fiókot, ahol a bordó levéltárcában tartottam pénzt, de a levéltárca nem volt sehol. Most induljunk a suliba, majd ha hazajövök megkeresem.

Kipróbáltuk, hogy milyen az ha nem a 8-as busszal és az 59-es villamossal megyünk és föntről közelítjük meg az iskolát, hanem csak a 139-es busszal megyünk és az Alkotás utcáról sétálunk felfelé. Időben valamivel rövidebb, viszont át kell menni az Alkotás utca túloldalára. Amikor leszálltunk a buszról, akkor derült ki, hogy Olivér és Bálint ugyanazon a buszon utaztak.

A suliba beérve kerestem Bori nénit, de még nem érkezett be, viszont a portásnő azt mondta, érdemes várnom rá, mert van első órája. Azután megjött Bori néni, elrendeztük az anyagiakat és mondta, hogy a négy könyvet átadja Áronnak.

Itthon megreggeliztem és utána azonnal nekiálltam keresgélni a bordó levéltárcát, de hiába, nem találtam sehol. Azután lejött Möci és ketten együtt próbáltunk rájönni, hogy történhetett a dolog, hogy a tárca szőrén-szálán eltűnt. Szerinte túl gyakran fordul elő, hogy nyitva hagyom a lakást. Nagyon sok pénz volt a tárcában és minél tovább keresem eredménytelenül, annál jobban nyomaszt a dolog.

Egész nap gödörben voltam. Möci sem tudott igazán megvigasztalni és neki se volt jobb a kedve. Mesélt valamilyen régen eltűnt  vagy elveszett lakáskulcsról. Emiatt azután kicseréltem a lakásajtón az egész biztonsági zárat.

Akkor javult csak egy kicsit a kedvem, amikor elmentem Áronért a suliba és ő részletesen beszámolt az egész napjáról, hogy melyik órán mit csináltak, mivel foglalkoztak és miket tanultak. Egészen hazáig be nem állt a szája. Otthon azután kipakolta az újonnan kapott tankönyveket. Úgy osztottuk fel a feladatokat, hogy Áron befejezi a leckeírást, én pedig ellátom védőborítókkal az iskolai könyveit és készítek rájuk egy szép öntapadó névtáblát: PACHER ÁRON 6. A
Möci készített valamilyen rakott tököt és azt vacsoráztuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése