2013. november 27., szerda

A három fiú az etalon a német órán

Nem tudhatom, hogy Áron tegnap este mikor feküdt le, csak azt tudom, hogy ma reggel 3/4 7 helyett még 7 óra után 5 perccel is csak durmolt és amikor keltettem, akkor riadtan vette tudomásul az időt. Ha nem is időben, de kapkodva 1/4 8-kor indult el a suliba.

Möcivel átnéztük a beküldendő önéletrajzát. Néhány helyen apróbb javítást végeztünk rajta, azután elküldtük a XI. kerületi Önkormányzathoz.

Én elindultan az Örsre az ajándék kaukázusi kefir gombáért. Előtte felhívtam az MPL-t, hogy a Norci csomagját ne kézbesítsék 9 és 11 óra között, mert senki nem lesz itthon. Pontosan értem oda a megbeszélt időpontban, kefir gombáért.  Még rövid használati utasítást is kaptam hozzá. Hazafele vettem a CBA-ban a kefirhez előírt 2,8 %-os friss tejet és nagy kíváncsiság mellett  elindítottam az első adag erjesztését.

Kicsit foglalkoztam az új ajtóval. Kitisztítottam a négy  új padlólap helyét és ideiglenesen be is illesztettem azokat, beragasztottam a felső zárhoz is a beilagoló falemezkéket és leszedtem az öntapadó szalagokat a keret takarókról. Kívülről már egészen kulturáltan néz ki az új ajtó.

Délután elindultam Budaörsre, hogy Áronnal együtt jöjjünk haza a tenisz edzéséről.

Áron nagyon megörült a jövetelemnek. Együtt mentünk a Decathlon-ba, hogy közösen döntsük el milyen új iskolatáskát veszünk a nagyi nevében. Áron nagyon szerény volt és még csak véletlenül sem a legdrágábbat, hanem egy egyszerűbb Nike-t választotta. Még ott helyben lezavartunk egy pingpong meccset, amit ugyan csak egy hajszállal, de Áron nyert meg. Vettünk még egy palack üdítőt is azután átsétáltunk az Auchan-ba.

A séta közben Áron elmesélte, hogy a német órákon egy ideje Bálint, Olivér és Ő az etalon, a tanárnő állandóan őket hármukat dicséri. Nagy örömömre a 70 szavas szódolgozatért Áron ma is hozott németből egy ötöst. Nagyon büszke voltam Áronra (no meg egy kicsit magamra is, hogy mennyire használ a velük való foglalkozás) és úgy érzem, hogy most Áron egy kicsit rákapott a nyelvtanulásra és már alig várja, hogy otthon elkezdjünk angolul tanulni.

A németen kívül magyar irodalomból is hozott egy ötöst a Toldi felmondásáért és szemmel láthatóan örült annak, hogy én ennek örülök.

Közös megegyezéssel két nagyobbacska pizzát és hozzá reszelhető sajtot vettünk, no meg egy műanyag szűrőt, mert a kefir gyártás egyik szigorú előírása, hogy a kefirgomba nem érintkezhet fémmel.

Otthon azonnal betettük a két pizzát a sütőbe. Amikor már kezdett sülni, akkor mind a kettőt megszórtuk sajttal. Sajnos az egyiket asütő alsó lapjára tettem és nem kapcsoltam át, hogy csak felülről kapja a meleget. Ennek a pizzának a feneke meg is égett egy kicsit.

Áthívtuk Emőkét és négyen fogyasztottuk el a két pizzát.

A lefekvésnél volt egy kis vita, hogy Áron meddig olvashat és mikor kell végleg eloltani a villanyt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése