2013. november 25., hétfő

Ajtószegély szépítés

Előbb felébredtem, minthogy a Bartók megszólalt volna. Bele-bele kotyogtam Áron készülődésébe, de végül időben és rendben sikerült elindulnia az iskolába.

Möci hozott fel valamilyen finom friss kenyeret. Megreggeliztem és elindítottam a nagymosást.

A csemperagasztónak mondott por gyanús lett. Amikor a rongyos papírzsákjából áttöltöttem egy kis műanyag vödörbe, találtam a zsákján egy magyar nyelvű tájékoztatót, miszerint ez "Durva Vakolat" a Baumit-tól. Érdeklődésemre a Baumit-tól kiderült, hogy ez alkalmatlan a négy darab hideg padlóburkoló leragasztására. Most elkezdem keresgélni, hogy hol kapok kis mennyiségben csemperagasztót.

Teregetés után mára várható, hogy megjelennek az urak az ajtó szegély szépítésére. Amikor megjöttek, hiába igyekeztek, csak kívül sikerült úgy ahogy kialakítani a harmonikus látványt, mert ott a fehér takaróléc passzolt a fehér falhoz. Belül viszont a mahagóni színű ajtó és a narancs színű fal közé sehogyan sem illett a fehér műanyag takaró és még annyi fáradtságot sem vettek, hogy a felső két sarokban gérbe vágják a takaró léceket.
Egy darabig türelemmel néztem a tevékenységüket, sőt készítettem nekik kávét is, hogy kényeztessem őket, de ők nem tették ugyanezt.

Möci hozott le ebédet. A milánóihoz valamilyen basamelles karfiolt készített, ami finom volt.

Szétszortíroztam a lepréselt bélyegeket és szállításra alkalmassá téve raktam el a dömsödi piros kosárba.

Áron már kora délután hazaérkezett és el is kezdte írni a házi feladatait.

Hét óra után a kívánsága szerint bundás kenyeret készítettem sült császár szalonnával. Möcit is lehívtuk vacsorázzon velünk. Közben megjött Emőke is, de ő el volt foglalva a Mannával.

Áronnal azt beszéltük meg, hogy ha készen lesz a házi feladataival, akkor fogunk sakkozni. Sajnos a házi feladatok befejezése , ellenőrzése és a hibák kijavítása egy kicsit elhúzódott, de ha már megígértem, hát legyen.

Én vagyok a világos, de, mint szoktuk, adok egy huszár előnyt. b1 huszár leütve. Nagy küzdelem után, ha nehezen is de nyertem. Áron gratulált és azt is jól látta, hogy hol követte el a legnagyobb hibát. Én szerintem - mondtam, valami szakszerűséget ígérve a hangomban -, ott követted el az első hibát, hogy engem hívtál ki sakkozni. Jót röhögtünk a hülyeségemen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése