2013. november 22., péntek

Csak Mannával kettesben megyünk Dömsödre

Áronnal együtt keltem. Úgy érzem, hogy nagyon összeszedett vagyok ahhoz, hogy jövő péntekre minden rendben menjen Áron szülinapi buliján.
Reggel abban maradtunk Áronnal és Emővel is, hogy ők ma nem jönnek velem Dömsödre, hanem holnap vissza jövök értük és viszem őket Érdre az Andrásék bulijára. Így kora délután csak egyedül megyek (illetve Mannával) és a következő 24 óra alatt szeretnék minden előre tervezett dolgot elvégezni. Ezek között a két legfontosabb, a diótorta és előkészületek az előszoba padlólap kijavítása.

Emőke áthozta Mannát és a ketrecét. Manna itt is jól érzi magát és türelemmel várja, hogy mikor fogunk indulni.

Délben még leugrom a kis kínaiba. Viszem a pálcikámat és bekapok egy szecsuánit vékony sült tésztával. Közben bekapcsolom a dömsödi fűtést, hogy mire leérünk jó meleg legyen.

Utána bepakolunk és együtt indulunk Mannával. A TESCO parkolójában magára hagyom, de csak addig, amíg beugrom néhány cuccért. Vettünk tigris kenyeret, lazac gerincet, kakaót (mert abban nem voltam biztos, hogy van-e Dömsödön elég a diótortához.

Biztonságból vettem még ruszlit, sajtot unicumot és sört valamint egy fél grillcsirkét is kovászos uborkával. Az egyik akció miatt vettem egy doboz All in 1 mosogató tablettát, ami 28 darabos és így 999.- forint helyett 499.- forintba került. A hülye vásárló soha nem azt veszi meg, amire szüksége van, hanem mindig azt, amire rá van írva, hogy: 'AKCIÓ!"

Most, hogy sikerült kora délután elindulnunk, útközben benéztem egy-két csempe és padlólap szaküzletbe. Vittem magammal a mintát, hogy milyen színű padlólapból szeretnék venni 4 db 25 x 15 cm-es lapot. Már majdnem teljesen lemondtam róla, amikor az egyik helyen, de ez már Szigetszentmiklós volt, közölték, hogy 60 x 30 cm-es méretben van. Egy doboz 8500.- forint. Gyorsan döntöttem, hogy ebből kijönne nekem a 4 darab, de nekem csak egyetlen lapra lenne szükségem. Az sajnos nem megy, mondta az eladó, aki szemmel lázhatóan a tulajdonos volt. Kétségbeesésem miatt, azt találtam kérdezni, hogy: "és ha nálam van egy fegyvernek látszó tárgy?"
- Ja az más - mondta az eladó -, akkor vigye. 350.- forint.

Jó napom van gondoltam és Dömsödig meg sem álltunk. Ott szabadlábra helyeztem Mannuskát, majd mindent kipakoltam az autóból.

Levagdostam egy adag bélyeget és be is áztattam. A lazacról levágtam a farkát és a széleit. A hulladék nagyját kitettem a környék macskáinak, a finomabb részekből pedig tettem Manna tányérjába a száraz kajája mellé és behívtam, hogy együtt vacsorázzunk. Én a grillcsirke szárnyát és a hátát ettem. A mellét eltettem Möcinek, a combját pedig Áronnak, mert az a kedvencük.

Még egy picit belenéztem a TV-be, de azután hamar lefeküdtem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése