2013. november 9., szombat

otthon maradt a kabát

Manna fél ötkor elkezdte taposni a takarómat, hogy engedjem ki, de amikor lementem, hogy kiengedjem, akkor persze csak állt a küszöbön, se ki, se be, csak csóválta a fejét, mint aki azt kérdezi, hogy odakünn ilyen hideg van?

Amikor végre mi is felkeltünk Áronnak nem volt kedve velem jönni a piacra, Sőt mi több az is kiderült, hogy nem is hozta magával a kabátját. Felvetettem vele még egy pulóvert és indultunk.

Áronnak megmondtam, hogy most a zsebpénz egy darabig szünetel, de az eladott almáért neki járó 650.- forintot odaadom, mert ez így tisztességes. Nem kellett sokat vásárolunk, mert tojás és szalonna volt otthon, de azért odamentünk Piac Lacihoz vettem egy csomó csípős paprikát, ő meg előhúzta a dugiból a nekünk félretett frissen készült kolbászt és hurkát 1200.-ért.

Benéztünk a fodrász Anetthez, hátha el tud minket vállalni, de sajnos csak a jövő szombatra fértünk be a programjába.

Szemben vele volt a pékség, vettünk egy fél kiló kenyeret.

Áron a reggelihez kivételesen nem tojásrántottát, hanem füstölt sprotnit kívánt, magamnak pedig sütöttem a kolbászból és a hurkából.

A napelemes rendszer elmúlt heti teljesítményének rövid ellenőrzése után megállapítottam, hogy még így novemberben is elég szépen működik.

Áron még pihent, pedig hívtam, hogy jöjjön ki, mert most még szép az idő, süt a nap.

Arra gondoltam, hogy befejezem a veteményes felásását, de az igazán lusta ember időben gondoskodik arról, hogy ne kelljen dolgoznia, ugyanis otthon felejtettem az istálló kulcsait. Nem hagytam annyiban a dolgot és átmentem Bénihez, kértem tőle egy ásót, meg egy gereblyét.

Amire befejeztem az ásást kellőképpen el is fáradtam. Bementem és feltettem a zöldséges csirkelevest főni és nekiláttam a bélyegek kiteregetésének. Ekkor már ragaszkodtam hozzá, hogy Áron pedig írja a leckéjét.

Manna egész nap ki-be járkált. Nagyon jól érzi itt magát. Nekifutásból fel tud mászni az almafa tetejére. Időnként bejön, megnézi, hogy van e valami ennivaló a tálkájában, ha nincs, akkor visszamegy, ha pedig van, akkor bezabál és felmegy egy kicsit aludni az ágyunkban.

A csirkeaprólék leves nem nagyon nyerte el Áron tetszését, pedig sok-sok zöldség is főtt benne.

Möci pont akkor hívott Viber-en, amikor nem volt a kütyün bekapcsolva a wifi. Később ugyan beszélgettünk Skype-on, de akkor se sokáig.

Este közösen megnéztük az X-faktort, azután nyugovó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése