2013. november 2., szombat

Halottak napja és a Persiles doboz

Csak Möci és én keltünk fel időben, Emőke még lustálkodott. Möci kérte, hogy a biztonság kedvéért hívjam fel a Dabi Vegyes Boltot, hogy tegyék félre nekünk a fél vekni kárpát kenyeret. Kirohantunk a piacra és bevásároltunk. Mannát nem tudtuk vinni magunkkal, mert Möci kora reggel kiengedte csavarogni és nem jött vissza a hívó szóra, pedig időpontja volt a dömsödi állatorvosnál. Még elsétáltunk a villanyszerelési boltba, hogy a Möci konyhai hosszabbítóját összeszereljük. Már indultunk volna vissza, amikor jött a telefonos rendelés Emőkétől, hogy vegyünk gyümölcsteát is. Mire visszaértünk Emőke becserkészte Mannát, de már csak tíz perc volt hátra a rendelési idő végéig. Möci kiadta a parancsot, mindenki az autóba, irány az állatorvos!
Amikor végeztünk Manna oltatásával hazamentünk. Möci és Emőke hozzálátott a reggeli készítéséhez.

Délelőtt elkezdtem a veteményes földjének téli előkészítését.Ezt a területet csak  felásni is nagy munkának bizonyult, ezért csak részletekben végzem.

Möci kirámolt a Persiles dobozból, amit elkészítettem Gabikáéknak, hogy tudjanak takarékoskodni a következő számítógépükre. A dobozba bedobált pénz értékállóbb, mint a két hónapra lekötött banki betét, mert abból többet vonnak le a bankok, mint amennyit fial a két hónap alatt.

Emőkének bemutattuk a huzikát belülről. Annyira beleszeretett, hogy beköltözött és ott tanult.

Közben téliesítettük a smaragdfát. Kapott egy hullámpapír szoknyát, amit teleraktunk levelekkel.

Möci kérésére elkezdtem konstruálni a LED-es többlet világítást a dolgozó szobában.

Péterék telefonáltak, illetve Skype-oltak Milánóból. Bemutatták az újszülött unokát. Úgy tervezik, hogy november 7-én jönnek haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése