2013. november 19., kedd

Vadas marha knédlivel

Mire reggel felébredtem, Áron már készülődött a suliba és csak annyi dolgom maradt vele, hogy elbúcsúzzunk.

Reggeli után leültem a számítógéphez és megint egy direkt reklamációba keveredtem a tinydeal-lel. Ezek az ügyek nagyon frissítik az amúgy gyenge angol tudásomat.

Laci telefonált, hogy mikorra tervezem neki bekötni az 5+1-es HiFi rendszerét. Megnyugtattam, hogy  a projekt nincs elfelejtve, de most itthon is zajlik az élet, mert új acél bejárati ajtó került beépítésre. Ezt nem volt hajlandó megérteni, hogy miért kellett ide gy ilyen drága ajtót beépíteni, a régi ajtó miért nem volt jó? Stb. Mondtam, hogy ezt így telefonon nem tudom megindokolni jöjjön el és nézze meg. Erre ő viccesen azt mondta, hogy ő csak akkor jön el, ha van valami kaja.

Ha már reklamáció, akkor felhívtam az ajtót eladó és beszerelő céget, hogy a törött járólap ügyében mi legyen a megoldás.

Még délelőtt megbeszéltem Möcivel, hogy én szívesen készítenék egy vadas marhát knédlivel, ha adna egy kis útbaigazítást, hogy mit tegyek.
Elmondta, hogyan kell elkészíteni, felírta egy cetlire, hogy ehhez miket vegyek a CBA-ban, de rá ne számítsak, mert ő most lelkileg készül a csütörtöki pályázati meghallgatásra.

Lemenetem a CBA-ba és az utasításnak megfelelően vettem egy kiló felszeletelt marha combot, zöldségeket, mustárt és tejfölt. Itthon mindent előkészítettem, beleolvasgattam az Interneten és találtam is néhány jó receptet. Ehhez igazodva elkezdtem sütni-főzni a vadast, de a platnikat nem hagytam bekapcsolva, amikor elhagytam a terepet.

Gyorsan elindultam a gyogyóra. Még sietve bepakoltam 10 szem almát Andreának és már futottam is a 153-as buszhoz.

Andrea megkönyörült rajtam és még fogadott. Fel is pakolta a hátamra a fizioterápiát.

Hazaérve ismét bekapcsoltam a főzőlapokat és teljes gőzzel készítettem a vacsorát.

Felhívtam Fruzsinát és bejelentettem, hogy a szokásos keddi vacsorát ma nálunk tartjuk. Akkor még nem voltak biztosak abban, hogy el tudnak-e jönni. Én minden esetre hat óra körülire tettem a vacsora időpontját.

Közben megjöttek a fiúk a német gyakorlásra. Olivér és Bálint időben érkeztek, de Áron késett 5-6 percet. A fiúk nyugtázták, hogy milyen jó illatok terjengenek a konyhában.

A gyakorláson új német szövegeket fordítottunk magyarra, mondatonként mindig más kapta a feladatot. A szövegfordításnak az volt a lényege, hogy minden nyelvtani fordulatot megbeszéljünk.

Közben a vadas marha teljes erőből készült. Időnként felálltam és igazítottam valamit a főzőlap főzési intenzitásán. A fiúkkal a másfél órás gyakorlás után almázkodtunk.

Laci telefonált, hogy ők körülbelül 1/4 8-ra érkeznek.

Tamást is felhívtam, hogy akkor ma vacsora nálunk, de ő is csak 1/2 8-ra ígérte magát.

Gyorsan nekiálltam a megfőtt zöldségekből a kenőcsöt passzírozni. Hozzáadtam a mustárt és a tejfölt, sót, borsot. Möci segített a fűszerezésben úgy, hogy Ő kóstolgatta, én meg fűszereztem. Közben betette egy tepsibe a felszeletelt knédlit és egy picit átsütötte.

Végül Tamás egy picit előbb jött és segített megteríteni hét főre, amiből azután csak hatan lettünk, mert Emőke lányom, csak éppen hogy beköszönt és már ment is tovább.

Amikor Laciék megérkeztek Fruzsinával ittunk egy unicumot aperitif gyanánt. Tamás és Möci ugyanezt vörösborral tették.

Az új bejárati ajtót Laci simfelte, a többiek viszont dicsérték.

A vadas marhának nagy sikere volt. Áron nagyon élt, imádja, ha buli van. Talált is az éléskamrában egy palack Somlói Juhfark-ot, amit nem röstelltünk azonnal kibontani és elfogyasztani.

Laci még egy darabig reklamált, hogy miért nincsen valamilyen desszert, vagy legalább fagylalt.

Möci elnézést kért, hogy neki fel kell mennie. Egy órával azután, hogy Laciék is elbúcsúztak, Möci telefonált, hogy elfelejtette mondani, hogy a hűtőben alul van az a torta, amit a csoki kenőcshöz sütött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése