2013. november 12., kedd

Acél bejárati ajtó

Jókedvűen és kiegyensúlyozottan ébredtem. Áron is időben és jó hangulatban indult az iskolába. Még az ágyban végiggondoltam a mai teendőimet. Ilyenkor magasabb szintű az ihlet, mint napközben. Magamban meg is fogalmaztam a Kelly Kft.-nek írandó korekktori ajánlkozásomat, mivel a Hillary Rodham Clinton könyvben sok tördelési és korrektori hibába akadt bele a szemem.

Laci küldött egy SMS-t, hogy este sólet parti van náluk.

Felhoztam a tejet az autóból és megreggeliztem.

Utána egyeztettem a HiSec Ajtó Kft.-vel az új bejárati ajtó beszerelésének az időpontjáról és ebből az apropóból Möcivel felmentünk az Ilihez, hogy alaposabban megnézzük, hogyan is néz ki ez az ajtó közelről. Möcinek is nagyon tetszett, de azt. hogy nekik is legyen, még előbb megbeszéli a Csabival. Ilinél bekaptunk egy-egy szilvapálinkát, azután érzékeny búcsút vettünk.

Tamás is telefonált a sólet parti miatt, hogy hány órára jöjjön értünk. Én a hat órát javasoltam, mivel fél hatig tart a fiúkkal a német gyakorlás.

Közben Nóra nagyit is felhívtam, hogy mit szólna ő is egy ilyen ajtóhoz. Ő örömmel fogadta a hírt és azonnal beleegyezett, viszont Csabi lebeszélte Möcit erről az újabb akcióról. Csabi szerint ezek papírral bélelt gagyi kínai ajtók, amit nálunk kétszeres áron kínálnak.

Felhívtam a céget és sikerült a két ajtó árából 5 %-ot lealkudni.

Az utolsó pillanatban indultam a budaörsi Gyogyóra. Andrea még éppen fogadott. Húsz perc múlva már túl is voltam a fizikoterápián.

Möcit hívtam, hogy ebédeljen velem a kis kínaiban, de neki drótja volt Eszterrel az ALLE-ban és ez már nem fért volna bele időben. Kértem, hogy 3/4 6-ra érjen haza, mert Tamás jön értünk.

Egyedül ettem a kínaiban egy finom szecsuáni csirkét vékony sült tésztával.

Áron a szokásosnál korábban és nagyon feldobva jött meg a suliból. Nem akartam rögtön a kedvét szegni rend csinálással, inkább hagytam egy kicsit játszani.

Möci csak hatra ért haza és Tamás már lent várt minket. Áront eligazítottam, hogy pontban nyolckor már legyen ágyban és Emőkének pedig szóltam, hogy figyeljen Áronra, mert a szülei elmennek bulizni.

Bepakoltam egy nagy szatyor almát Laciéknak és indultunk Laciékhoz.

Ott a szokásos helyzet fogadott. Az almának örültek, de jobban örültek volna, ha csak a pirosból hozunk. Fruzsina nem  tudta, hogy mit adjon nekünk enni, mert Laci egy szóval sem említette, hogy jövünk. Ennek ellenére olyan vacsorát rakott össze, hogy az angol királynő sem ehetett ma finomabbat és többet.

A szilvapálinka után padlizsán krémes pirítóssal kezdtünk. Utána jött a halászlé mindenféle belsőséggel, majd a főfogás füstölt libacomb és füstölt tarja sólettel, amiben kemény-tojás is sült héjastul. Mindehhez spanyol vörösbor. Nagyon nehéz este volt.

Én bevallom túl sokat ettem és még többet ittam, de ez akkor nem derült ki. A hangulat kiváló volt, Laci jó passzban volt, egész este nagyon jól éreztük magunkat. Szerintem 11 óra körül jöttünk haza, de ebben már nem vagyok biztos. Arra még emlékszem, hogy amikor Tamás kitett minket, akkor még neki is összecsomagoltunk egy nagy zacskó almát a Scenic csomagtartójából.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése