2013. november 30., szombat

a szivattyú víztelenítése

Korán ébredtünk. Mindenki készült, hogy a rövidített hétvégét minél hamarabb Dömsödön tölthessük. Bekapcsoltam a fűtést, miközben tudtuk, hogy egy óra alatt nem lesz olyan meleg, mint amilyenhez szokva vagyunk. Összeszedetten készültünk, annál is inkább, mert délelőtt volt egy időpontunk a kiskunlacházi Gumipontnál a nyári gumi téli gumicserére és addig még a TESCO-ba is be kellett ugranunk.

Fél kilencre sikerült mindhármunknak beszállni az autóba. Azt egyikünk sem értette, hogy Emőke miért nem engedte Mannát, hogy velünk jöjjön Dömsödre.

A TESCO-ban megosztottuk a munkát. Áron vitte vissza a PET palackokat, mivel az az ő zsebpénzét növeli. Möci főleg a drogéria polcot támadta meg. Vettünk egy grillcsirkét is és már rohantunk is tovább.

3/4 10-re értünk a gumis műhely elé. Azonnal munkába vették az autónkat és így a téli gumi garnitúrával tíz óra után nem sokkal már a piacon voltunk. Kis szalonna, kolbász, két doboz tojás és már mehetünk a bázisra.  Útközben beszóltunk Laci bácsiéknak, hogy jöjjenek át megkóstolni a maradék tortát. Kipakolás után ráerősítettem a fűtésre az inverteres klímával.
Kajaként elővettük az otthonról hozott sajtos sonkás szendvicseket, be a mikróba és melegszendvicsként tejeskávéval azt tízóraiztuk.

Az első dolgom az otthoni bejárati ajtóra szánt réz 7-es számba a csavarok beragasztása volt. Utána kipakoltam a rendezni való bélyegeket és nagy elánnal elkezdtem ezeket a borítékjaiba rakni, illetve bündlizni. Napközben többször is észrevettük, hogy Manna nagyon hiányzik az életünkből.

A hideg ellenére ragyogóan sütött a nap, ezért elindultunk egy sétára. Áron felavatta a gumicsizmáját és holtágon bement a nádasba. Laci bácsiéknál beszóltunk, hogy a séta miatt csak egy óra múlva jöjjenek. Az egyik stégen gyönyörködtünk a kristálytiszta Dunában, amikor nagy loholással jött Rokkó minket köszönteni. Feri bácsi is jött utána. Megbeszéltük, hogy majd átjön és segít leszerelni a szivattyút. Most már kell vízteleníteni, mert nemsokára jönnek a fagyok. Hazavitte Rokkót és át is jött. Egyedül nem tudtam volna leszerelni, de a jövő héten befejezem a rendszer átalakítását és akkor már egyedül is menni fog.

Möci ebédre megmelegítette a füstölt gerinccel főzött tárkonyos, tejfölös zöldségleves maradékát és sütött egy tepsi pogácsát. A leves még mindig olyan finom volt, mint amikor készítette.

Megjött G. Laci és Judit. Áronnak is hoztak szülinapi ajándékot. Pálinkázgattunk, beszélgettünk és közben majszoltuk a pogácsákat.

Estefelé Áronnal összekaptunk, részben az új kártyajátéka bevezetésén, másrészt a matekban ez egyik szabályon. Möci szerint egyikünk se a megfelelő hangon vitatkozott a témáról.

Möci bekapcsolta a szaunát és finomat szaunáztunk. Az X Faktor, most, hogy egyre kevesebben vannak, kezd izgalmassá váni.

Utána Áron még elővette a régi blog könyvét és jókat mulatott a nyolc évvel ezelőtti bejegyzéseken.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése